Rabobank populairste werkgever onder ICT'ers

Ict'ers werken het liefst bij de Rabobank. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Computable. Ruim 2800 lezers vulden een online vragenlijst in.

De ondervraagden vonden vooral bedrijfscultuur belangrijk voor het maken van hun keuze. Toch is dit niet het onderdeel dat de Rabobank beste scoort: het bedrijf staat daar op de tweede plaats. De werkgever is vooral in trek om de loopbaanbegeleiding, interessante functies, goede beloning en goede doorgroeimogelijkheden. Op die onderdelen scoort het bedrijf volgens de ondervraagde Computable-lezers beter dan andere werkgevers.

Betere loopbaanbegeleiding

Twee jaar geleden, aan het eind van 2008, scoorde de Rabobank ook goed onder ict'ers. Volgens de deelnemers aan het onderzoek was het toen beter gesteld met de bedrijfscultuur dan nu: de werkgever stond op de eerste plek.

Als het gaat om loopbaanbegeleiding is het bedrijf er juist op vooruit gegaan. Twee jaar geleden kreeg de bank voor dat onderdeel de tweede plaats. Communicatiemanager Chris Noks liet toen weten dat de werkgever meer aandacht te willen besteden aan persoonlijke ontwikkeling. 'We kunnen de voordelen van zo'n grote organisatie beter benutten', stelde hij toen.

Onderzoeksresultaten

Aan het onderzoek deden 2834 lezers van Computable mee. Daarvan was 95 procent man en 5 procent vrouw. De online enquête werd gehouden van 20 september 2010 tot en met 7 oktober 2010.

Meer over de werkgevers

Uitgebreide onderzoeksresultaten over de populariteit van werkgevers verschijnen vrijdag 3 december in het blad en later die maand op Computable.nl. De gegevens gaan onder andere over doorgroeimogelijkheden, salaris en loopbaanbegeleiding. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-05T09:03:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.