Peak-IT laat ICT'er 's avonds solliciteren

sollicitatie

Ict-dienstverlener Peak-IT laat sollicitanten in de avonduren op gesprek komen. Het bedrijf wil zo rekening houden met ict'ers die overdag moeten werken. De werkgever streeft naar het aannemen van honderd ict'ers.

De dienstverlener zoekt vooral naar ervaren helpdeskmedewerkers en systeembeheerders. Directeur Maarten Cobelens: 'We begrijpen dat het voor it-professionals best lastig is om binnen hun drukke baan vrij te maken voor een nieuwe uitdaging. We bieden ze dan ook de mogelijkheid om 's avonds op sollicitatiegesprek te komen.'

Flexibiliteit

Volgens Cobelens past dat initiatief bij zijn bedrijf, omdat het er vooral om kennis en flexibiliteit zou draaien. De werkgever liet in april 2010 ook al weten op zoek te gaan naar nieuwe medewerkers.

Peak-IT houdt zich bezig met consultancy en ondersteuning en beheer van infrastructuren. Er werken ongeveer vierhonderd ict-specialisten. Het bedrijf heeft vestigingen in Naarden, Den Haag en Den Bosch.

De eerste gespreksavond voor solliciterende ict'ers is op maandag 15 november.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Oh my god! Deze methode is zo oud als de weg naar Rome! Dit is toch werkelijkwaar geen nieuws! Echt een belachelijk artikel.

@OMG, het heeft dan ook eerder iets weg van een verkapte marketingartikel dan een artikel met relevante nieuwswaarde. We hebben wel vaker dit soort "advertenties" op Computable gezien toch?

Ik kan me voorstellen dat het voor sommige sollicitanten in drukke tijden een uitkomst is om hun gesprekken buiten kantoortijd te voeren. Al moet ik zeggen dat ik eerder een starter naar peak-it zie gaan, dan een professional. Dus eigenlijk mikt peak-it op de verkeerde doelgroep.

Inderdaad, dit deden wij 5 jaar geleden bij mijn vorige werkgever ook al. We moesten tenslotte zelf werken en de sollicitant ook. Dus ergens tussen 18:00 en 19:00 afspreken en een paar pizza's laten komen, dat kunnen de sollicitanten ook waarderen ...

Als men écht geinteresseerd is in een nieuwe werknemer, dan zal men ook de vraag van de nieuwe werknemer positief beantwoorden als die vraagt of er 's avonds kan worden afgesproken. Dat is dan hét bewijs van flexibiliteit.

Als ze echt geintresseerd zijn in (nieuwe) medewerkers, dan zouden ze beter hun best moeten doen om de uitstroom tegen te gaan. Dit wordt namelijk niet opgelost door het aannemen van "nieuwe" medewerkers, maar meer door echt iets aan kwaliteit en stabileit te doen.

Simpel verhaal eigenlijk, dit is verkapte reclame voor Peak-IT nummertje zoveel.
#1 http://bit.ly/9DJb5Y
#2 http://bit.ly/cgucvU

Latat Peak-IT ze alleen 's avonds komen? Kan ook signaal zijn dat ondanks flexibele instelling de balans prive/werk ondergeschikt is. Vroeger had je echte 'events', gesprekken bij autodealers waar je potentiele leasebak je lekker stond te maken. Nu is het nieuwe toverwoord "'s avonds op gesprek". Tja. Lijkt me dat beetje IT'er met timemanagement en juiste prioriteitstelling in overleg met die toko tot een tijd komt, of dat 's avonds of overdag is. Als je dit nog denkt te hebben om iemand over de streep te trekken?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-12T10:39:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.