Govcert werft nieuwe securityspecialisten

hacker beveiliging security

Adviesbureau Het Expertise Centrum (HEC) en onderzoeksinstituut TNO gaan op zoek naar ict'ers voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Dat hebben de drie partijen laten weten. De nieuwe werknemers worden opgeleid tot internet-securityspecialist.

De ict'ers gaan werken bij Govcert, een overheidsinstelling die zich inzet voor internetbeveiliging en het oplossen van eventuele problemen op dat gebied. De organisatie werkt tot nu toe met externe medewerkers, maar omdat de personeelsleden met vertrouwelijke informatie werken, wil Govcert meer eigen ict'ers inzetten.

Opleiding

De instelling heeft HEC en TNO ingezet, omdat het moeilijk blijkt ict'ers met een passend niveau te werven. Daar komt bij dat het moeilijk zou zijn de werknemers lang genoeg te behouden om ze te kunnen opleiden tot cyber-securityspecialist, omdat dat traject twee tot drie jaar duurt.

De nieuwe ict'ers worden tijdens hun opleidingsperiode gedetacheerd bij Govcert. Als de samenwerking succesvol is, gaan de medewerkers na uiterlijk drie jaar in dienst bij de instelling. In de tussentijd is het de bedoeling dat de ict'ers actief deelnemen aan de publieke en private kennisuitwisseling. Ook overleggen Govcert, HEC, TNO en de medewerker over het functioneren om op basis daarvan te bepalen welke opleiding en begeleiding nodig zijn.

Het kabinet beloot onlangs tijdelijk geen investeringen meer te doen op het gebied van ict en huisvesting. De inhuur van ict-externen valt buiten die bezuiningingsmaatregel.

Het Expertise Centrum

Het Expertise Centrum is een adviesorganisatie voor de publieke sector. De organisatie is gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van bestuur en ict en stelt onder andere interim- en projectmanagers ter beschikking. 

Naast het leveren van advies- en managementdiensten organiseert HEC traineeprogramma's en masterclasses.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-22T11:03:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.