Bedenker pretpark-applicatie wint prijs

Startend ict'er Merijn Swart is de winnaar van Logica's Working Tomorrow Graduate Awards. Hij bedacht een iPhone-applicatie waarmee pretparkbezoekers de beste route langs de attracties kunnen uitstippelen. Swart studeerde Content and Knowledge Engineering aan de Universiteit Utrecht en studeerde af bij de ict-dienstverlener uit Amstelveen.

De prijs maakt onderdeel uit van het afstudeerprogramma van het dienstenbedrijf waaraan jaarlijks ongeveer 120 studenten deelnemen. Zij toetsen nieuwe technologie op haalbaarheid en technologische kansen.

Goed toepasbaar

De winnende iPhone-applicatie met de naam Pretpark TomTom kiest naar aanleiding van de gezinssamenstelling een route door het pretpark. Ook kunnen gebruikers met de app shows reserveren en laat het programma zien bij welke attracties de wachtrijen kort zijn. Daarnaast toont de applicatie de weersverwachting en algemene informatie over de attracties in het pretpark.

Volgens de juryleden, die het eindoordeel vellen, is Swart's idee zakelijk goed toepasbaar, staat het dicht bij de markt en speelt het in op actuele trends.

Risico's onnodig benadrukken

De publieksprijs van de wedstrijd ging naar afstudeerder Freek Kusters die in zijn onderzoek laat zien dat de manier waarop informatie wordt aangeboden invloed heeft op de manier waarop mensen reageren op technologie.

Zo zou het niet altijd verstandig zijn om te proberen het wantrouwen dat gebruikers ten opzichte van nieuwe applicaties hebben weg te nemen door alle risico's en de maatregelen daartegen te noemen. Volgens Kusters kan dit de risico's onnodig benadrukken.

De Working Tomorrow Graduate Award wordt elk jaar uitgereikt aan de meest innovatieve opdracht binnen Logica's afstudeerprogramma. De uitreiking vomd voor de vijfde keer plaats.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Universiteit Utrecht

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-22T16:15:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.