ICT~Office laat student applicatie maken

Studenten

ICT~Office gaat in 2011 extra aandacht besteden aan de toepassing van ict. De branchevereniging organiseert daarom van 11 april tot en met 15 april 'De Week van de ICT'. Tijdens die week is ook een rol weggelegd voor ict-studenten.

De leerlingen gaan zich bijvoorbeeld bezighouden met het maken van ict-toepassingen voor betere zorg, mobiliteit en duurzaamheid. De branchevereniging hoopt met het evenement 'de kansen die ict biedt meer op de kaart te zetten'.

'Er staan tal van projecten op stapel', zegt algemeen directeur Sylvia Roelofs van ICT~Office. 'Zo gaan we het gesprek aan met politici en willen we dat meer mensen kiezen voor een loopbaan in de ict.'

De komende weken besteedt de branchevereniging aan het verder invullen van het programma. Daarbij worden ook de partners van de vereniging betrokken, vertelt woordvoerder Michel van Schie van ICT~Office. 'Onderwijs en Arbeidsmarkt is een van onze kernprogramma's', vertelt hij. 'Het zwaartepunt van die campagne ligt in de eerste helft van 2011 in De Week van de ICT.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vertalen we dat in lobbyen "Zo gaan we het gesprek aan met politici".
En studenten omdat ze goedkoop zijn en makkelijker manipuleerbaar.
Voor de zorg zou ik eerst eens gaan kijken bij het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht.

ICT~Office claimt de branche te vertegenwoordigen maar de branche is veel groter dan het specifieke deel van de ICT dat bedient word door ICT~Office. Ronduit teleurstelend vind ik hoe ICT~Office opkomt voor het ICT MKB en de steeds groter wordende groep ZZP-ers.

Voor het geval potentiele ICT studenten hier lezen: vraag aan familieleden die bijv. afgestudeerd zijn in communicatie wat ze verdienen, vraag het daarna aan mensen werkzaam in de ICT. Waarom zou je nog ICT-er willen worden?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-03T11:06:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.