Centric sluit kantoor in Groningen

Personeel ondergebracht in beter pand in Assen

Dit artikel delen:

Centric brengt medio december 2010 zijn regiokantoren Noord- en Oost-Nederland van de onderdelen Managed ICT Services en Professional Services onder in één pand in Assen. Het kantoor in Groningen gaat dicht. Vijftien personeelsleden komen over naar het Centric-pand in de Drentse hoofdstad. Daar bevindt zich al de servicedesk van de automatiseerder. Centric wil de capaciteit ervan fors uitbreiden.

Volgens woordvoerder Marcel Koene van Centric is voor de verhuizing gekozen omdat het huurcontract van het Groningse pand afliep en in het kantoor in Assen ruimte vrijkwam. In Assen zit al de servicedesk van Centric. Door de medewerkers van de twee onderdelen Managed ICT Services en Professional Services ook in hetzelfde pand onder te brengen, verwacht het bedrijf de samenwerking te kunnen verbeteren. Ook beschikt de Assense locatie over betere faciliteiten dan het Groningse kantoor, aldus de zegsman.

Zo'n vijftien medewerkers moeten voortaan naar Assen afreizen. Koene: 'Alle medewerkers gaan mee. Voor de meesten is het zelfs een voordeel dat ze niet meer naar Groningen hoeven te reizen, omdat ze al in de buurt van Assen wonen.'

Servicedesk

Hij wijst er verder op dat Centric, door de voorzichtig aantrekkende markt voor it-beheer, de servicedesk wil uitbreiden. Nu werken er zo'n zeventig man. Dat aantal moet aan het einde van het eerste kwartaal 2011 met vijftig medewerkers zijn uitgebreid tot circa 120. De automatiseerder zoekt zowel junior als senior servicemedewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Volgens woordvoerder Marcel Koene van Centric is voor de verhuizing gekozen omdat het huurcontract van het Groningse pand afliep en er in het kantoor in Assen ruimte vrijkwam."

En gij geleuft dat?

ja, ik geleuf dat, want het is de waarheid.

Ik geleuf het niet, ik weet zeker dat het zo is.

Neem van mij aan, dat het klopt. Het huurcontract in Groningen loopt echt af en in Assen is vrije ruimte.

"...... en er in het kantoor in Assen ruimte vrijkwam."

Mensen ontslagen? Grote klant kwijtgeraakt?
Hoe komt anders die ruimte vrij?

Gelukkig word dit in de reacties bevestigd door allemaal Centric-medewerkers. Kan volgens mij de achternamen wel invullen.

De vraag van Ikke zal wel open blijven.........

Haha, zo'n vijftig medewerkers bij. Vreemd, want toen ik zo'n 4 weken geleden nog solliciteerde kreeg ik de volgende reactie terug en ik woon vlakbij Groningen:

"Hartelijk dank voor je sollicitatie die wij in goede orde hebben ontvangen.

Helaas moet ik je meedelen dat je voor verdere selectie niet in aanmerking bent gekomen. Op dit moment hebben wij geen mogelijkheden.

Ik ga ervan uit dat ik je hiermee voldoende heb geïnformeerd en wens je succes met het vinden van een passende functie."

Tja, ik heb een ICT Beheerder MBO Niv.4 plus MCDST en 10 jaar werkervaring. Zal vast wel weer lang niet genoeg zijn voor hun servicedesk.

Tjonge, wat een kop. Ze brengen iets positiefs, namelijk een verhuizing naar een groter en beter pand als iets negatiefs. De bedrijfsruimte die gehuurd werd in Groningen was veel te klein en door allerlei beperkingen van de verhuurder was het ook niet mogelijk verbeteringen aan te brengen.

Computable en Centric, zal het ooit nog goed komen?

@Korwi, 10-12-2010 19:20 Ey korwi! Nog steeds voorzitter van de OR van MIS?

Het punt is dat er over een jaar of 2 misschien weer naar ruimte in Groningen gezocht moet worden omdat daar de projecten weer gaan aantrekken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-09T11:28:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.