Nieuwe Logica-CEO: iedereen houdt zijn baan

De nieuwe Logica-ceo voor de Benelux Seamus Keating is niet van plan de regionale organisatie drastisch aan te passen. Groei realiseren is het motto voor 2011 en daarvoor heb je mensen nodig. Keating: ‘Ontslagen in de Benelux zijn niet aan de orde, al kan je nooit garanties geven.'

Onverwacht kondigde Wilbert Kieboom, ceo van Logica Benelux, op maandag 13 december 2010 zijn vertrek aan bij de dienstverlener. De Ier Seamus Keating volgt hem per aanvang van het nieuwe jaar op. Keating zit al twintig jaar in de techniek, waarvan de laatste elf bij Logica. In 2002 trad hij toe tot de raad van bestuur van de dienstverlener.

Outsourcingdeals

Keating is geen onbekende in de Benelux-markt. Vanuit de divisie Financial Services is hij bekend met alle grote banken in Nederland, zoals de ING, Rabobank en ABN Amro. Daarnaast had hij in het verleden Getronics als grote klant. ‘Ik ken de Benelux goed', zegt Keating. ‘We komen nu net uit de recessie, maar met ons sterke Benelux-team denk ik dat we in 2011 weer groei kunnen realiseren. De afgelopen twee jaar waren erg zwaar voor ons. Voor 2011 hebben we van alles in de pijplijn, ik hoop de komende maanden diverse outsourcingopdrachten binnen te halen.'

Keating vindt zijn aanstelling als ceo van Logica Benelux een logische stap. 'De afgelopen jaren heb ik verschillende operationele stappen gemaakt. Daarnaast was het mijn wens om een landenorganisatie te leiden en ken ik de Benelux-business. Dat ik ook nog andere taken binnen de Logica-organisatie vervul, zit mijn werk niet in de weg. Mijn Benelux-baan is prioriteit, zodra we een opvolger hebben ben ik cfo af en voor mijn functies als coo en manager van de Financial Services-divisies heb ik goede mensen voor mij werken.'

Geen garanties

Onder Wilbert Kieboom is de afgelopen twee jaar flink het mes in de Benelux-organisatie van Logica gezet. Voor Keating is dat voor de komende tijd geen optie. ‘In 2011 willen we weer groeien, en daarvoor heb je mensen nodig. Dus in principe kan iedereen bij ons blijven, al kan je in deze moeilijke tijden geen garanties geven.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat zei Kieboom ook. maar als puntje bij paaltje komt (geconfronteerd met financiele feuten) dan komt de aap uit de mouw.

Ik zou ook niet verwachten dat er iets positief wordt gezegd door de nieuwe ceo. Geen goeie eerste indruk. Wat niet wordt gezegd is dat hij op zijn beurt wordt gestuurd door Andy Green. Als Andy niets bevalt wordt je weggestuurd of wel eervol ontslagen.

Het meest frappante aan deze nieuwe episode in de Logica soap is nog wel, dat er censuur plaatsvindt door computable zelf. Reacties worden verwijderd en enkel en alleen een positieve reactie mag worden toegevoegd. Daarna wordt de topic gesloten voor verdere reacties.

Geeft te kennen, hoeveel woede en frustratie er heerst binnen Logica benelux en hoe wordt getracht dit onder de dekens te stoppen.

Zoalg het senior management op zijn pluche blijft, verandert er niets en zal Keating worden misleid door de 'managing directors'.

De juiste man op de verkeerde plek. Of je bent CEO, of je bent het niet. Maar geen half werk met allerlei CFO en COO taken erbij.

Ik ga dat gelukkig niet meer van nabij meemaken ;-)

Stelling: Zijn deze (voorgenomen) wisselingen van de wacht eigenlijk niet het ultieme bewijs dat economische en technische levensduur van een CEO verschillend zijn?

Inderdaad Logicaan, negatieve reacties halen ze weg bij Computable, dat heb ik ook gemerkt in de aankondiging van Kiekeboom.

Vaak heb ik me verbaasd over allerlei aantijgingen jegens de Computable redactie; zij zouden onevenredig negatief schrijven over Logica in vergelijking tot andere marktpartijen, er zou zelfs sprake zijn van een hetze tegen Logica...

Nu verwijdert dezelfde reactie een aantal anonieme zeikerige reacties, en weer doen ze het niet goed ...

Beste redactie: mijn complimenten voor jullie werk !

Er straalt nou niet echt enthousiasme af van deze nieuwe CEO. Het is ook geen feest dat de omzet de afgelopen jaren met 30% tot 40% is gedaald. Wellicht is het zijn eerste taak om te rade te gaan hoe dit heeft kunnen gebeuren. Maar of een CFO daar geschikt voor is?

Tip, zoek het bij de medewerkers, zij zijn de spelvreugde bij Logica kwijtgeraakt en voelen zich meer en meer een nummer. Ze gaan naar de echte innovatieve en creativieve middelgrote ICT bedrijven waar ze ruimte een aandacht krijgen. Deze bedrijven groeien inmiddels ten kosten van bijvoorbeeld een Logica.

"een aantal anonieme zeikerige reacties" sprak "Het is ook nooit goed".

Wie loopt er nou anoniem te zeiken ?
Ik geef weer wat mijn ervaring was en hoe ik nu naar kijk, niet meer niet minder.

Dus eerst feiten kennen en daarna pas blaten.

Ik ken de feiten en daarom ben ik gelukking niet meer werkzaam bij dit ronddobberende schip. Hopelijk komt er ooit een reddingboot om de mensen te redden. Het schip zelf zal waarschijnlijk wel ergens vastlopen

Is het tekenend voor datgene wat je bereikt als je bij je aanstelling (artikel 06/01/2009) dezelfde foto geplaatst krijgt als bij je vertrek (artikel 13/12/2010) ?

Twee jaar lang niet zichtbaar geweest / niets bereikt?

Iedereen houdt zijn baan, na inlevering van 10% van het salaris...

Ik begrijp dat mensen teleurgesteld kunnen zijn in een bedrijf. Bij Logica is ook veel veranderd de afgelopen jaren en het waren moeilijke jaren. Ik wil niet zeggen dat alles goed is bij Logica, maar waar is dat wel zo? Als ik lees dat bij andere bedrijven 1000 mensen hun lease auto moeten inleveren, dan is het ook bij andere bedrijven niet allemaal rozengeur en manenschijn.
Maar als je echt ontevreden bent houd niemand je tegen bij Logica te vetrekken en het groene gras ergens anders te zoeken. Graag zelfs, dan blijven de mensen hoop ik over die er nog wel iets van willen maken. Maar ik begrijp niet hoe ex werknemers zo te keer gaan over een bedrijf waar ze niet meer werken. Behoud je fatsoen. Na regen komt zonneschijn en het heeft bij Logica misschien hard geregend en het druppeld misschien nog steeds wat, maar ook de zon komt er af en toe weer doorheen.
Ter info: ik ben een normale consultant die hard bij en voor klanten werkt, met een goed team collega's.

Beste Michel,

Natuurlijk is het zo dat het bij veel bedrijven minder gaat of zelfs slecht, zo ook bij Logica. Helemaal mee eens.
Dat mensen weggaan omdat ze ontevreden zijn wil overigens niet zeggen dat ze weggaan omdat ze er niets meer van wilden maken. Dat wat mooi is binnen Logica is de collegialiteit. Daar refereer je ook aan in je laatste zin. Dat ex werknemers 'te keer' gaan is een teken dat die band er klaarblijkelijk nog steeds is, waarom zou je anders de moeite nemen om te reageren. Deze ex werknemers zijn dus om andere redenen weggegaan, hebben vast geprobeerd er nog wat van te maken maar zijn tot de conclusies gekomen dat het vechten tegen de bierkaai is. M.i. is met de komst van 'de atos-mannen' in het NL MT, dit NL MT veel te ver van de werkvloer af komen te staan. Dat leidt tot onthechting en is naar mijn mening een belangrijke reden van vertrek van vele Logicanen. Dat mag met name het NL MT zich dus ook aanrekenen. Ik hoop van harte voor jou en je andere Logica collega's, dat de nieuwe CEO hier verandering in gaat aanbrengen, maar ik heb daar zo mijn twijfels over.

Ik ben het ook met je eens dat reacties fatsoenlijk moeten blijven, ook als het je ex-werkgever betreft.

Een mooie tekst, wel frapant dat op dit moment 82 medewerkers in Leeuwarden op straat worden gezet.

Nieuwe Logica-CEO: iedereen houdt zijn baan! Geldt dat ook voor de collega's in Leeuwarden??

Logica heeft die mensen in dienst en zij zijn dus verantwoordelijk voor nieuw of ander werk voor die mensen..

Ben benewd of SeaMus hier zijn gelijk krijgt..

Read more: http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/outsourcing/3726140/1276946/aegon-neemt-logicapersoneel-niet-over.html#3726929#ixzz18qYZuXEg

"..al kun je nooit garanties geven"...inderdaad, 500 man op straat een jaar na deze uitspraak...ik geloof niks meer

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-14T08:29:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.