IMF leert ICT'er denken als een hacker

hacker beveiliging security

Cursusontwikkelaar International Management Forum (IMF) komt met een opleiding voor ict'ers die zich willen inleven in de werk- en denkwijze van hackers. De eerste studenten beginnen op 17 januari 2011 aan de training.

De opleiding is bedoeld voor bijvoorbeeld systeembeheerders, applicatiebeheerders en securitymanagers. ‘Na deze training weten de cursisten hoe kwaadwillende hackers, sniffers en phishers proberen in te breken in organisaties', zegt productmanager Joyce Teurlincx van IMF.

De zesdaagse cursus wordt afgesloten met een examen. De cursusontwikkelaar werkt daarvoor samen met certificeringsinstituut EC-Council. Ict'ers die de training met goed gevolg afronden, mogen zich Certified Ethical Hacker noemen.

Misbruik

Om te voorkomen dat cursisten na de training zelf aan het hacken slaan, moeten zij voor aanvang van de cursus een verklaring tekenen waarin zij aangeven geen misbruik te zullen maken van de kennis die zij opdoen.

Het IMF houdt zich bezig met het ontwikkelen en uitgeven van grotendeels schriftelijke cursussen en opleidingen. De studies richten zich op ict, human resource management en de financiële sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat is een goede ontwikkeling. Ben zelf CEH en moet zeggen dat dit een geweldige training is.

is CEH dan een beschermde titel? Dacht ik toch niet.
Zelf ben ik SLJ (slimme limburgse jongen)

Uiteraard ben ik enthousiast dat er aandacht aan dit onderwerp word geschonken al moet ik dus wel een beetje lachen om de manier waarop.

Helaas is het zo dat je nooit serieus genomen wordt als je securety issues aankaart.
We willen wel allemaal over securety blaten, maar er daadwerkelijk iets aan doen is beslist niet aan de orde.

@Pascal:
Ik heb je verhaal gelezen, en ik begrijp je stelling/punt die je in neemt, zeker nadat je iets verteld, over iets dat niet bestaat, nl.: "securety"!

Je bedoeld waarschijnlijk "security", maar alleen jij zal dat weten... SLJ!(slimme limburgse jongen)

@Mark Peter, een goed verstaander heeft genoeg aan een verkeer woord ?
In deze contekst kan ik het trouwens nog met je eens zijn ook, security is (zoals ik al aangaf) iets waar (helaas) niemand op zit te wachten.

Inmiddels heb ik al vast gesteld dat niet iedereen zich kan vinden in het niveau van de genoemde training.
Deze zou te laag worden geacht, maar ik heb dat niet zelf onderzocht en ga dat ook niet doen omdat het niet tot mijn core activiteiten en daardoor ook in mindere mate tot mijn intresse gebied behoort

Niet dat het mijn primaire werkzaamheden zijn die het leven spannend maken, het zijn juist mijn nevenactiviteiten die de uitdaging vormen, maar dan nog bevinden die zich in een ander vlak.

Mark Peter wat is eigenlijk je punt in deze ?

1. Regel 1 op internet sinds mensenheugenis: als je niets te zeggen hebt, hou dan je mond... Ga dus niet vitten op typefouten van je medemens want daarmee maak je enkel jezelf belachelijk.

2. Ik ben het niet eens met de statement dat er niemand zit te wachten op security...correcter zou zijn "iedereen gaat er van uit dat zijn systemen wel veilig zijn en is dus niet bereid daar nog eens extra voor te betalen"

3. Je kan dat meestal snel oplossen door een kleine live demonstratie...geloof me, wanneer je via hun toepassing aan gratis diensten of producten kan komen, of data kan ontfutselen, dan draait men wel bij...To see is to believe

4. Ik ben benieuwd naar die opleiding maar hoop dat het niveau acceptabel is...IT cursussen zijn vaak duur en helaas overstijgt het niveau meestal nauwelijks dat van de middelbare school...which is a waste of precious money and time

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-17T10:15:00.000Z Heleen van Roon


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.