Source Automation gaat verder als Aamigoo

Source Automation, dat fungeert als makelaar voor ict-personeel, is onderdeel geworden van Aamigoo Groep. Dit nieuwe uitzendbureau, dat zich sterk richt op de ict-sector, is via een ingewikkelde constructie eigenaar geworden van branchegenoot Source+ uit Culemborg. Daarvan is Source Automation een werkmaatschappij. Tot de klanten van Source Automation behoren de provincie Utrecht en de politie. Ook ict-bedrijven als IBM, Getronics, T-Systems, AT&T en Atos Origin behoren tot de klantenkring.

Source+ zou in 2010 een omzet van 120 miljoen euro hebben gedraaid, met een winst van twee miljoen euro. Het uitzend- en intermediairbedrijf houdt zich bezig met detachering, payrolling en contractbeheer. Onder Source+ vallen drie werkmaatschappijen: Source Automation, Source Interim Services en Creators. Er werken zo'n duizend professionals voor de uitzendgroep.

Complex

De acquisitie past in een ingewikkelde constructie, culminerend in een beursnotering die Aamigoo op 28 december 2010 kreeg door middel van een zogeheten omgekeerde overname. De activiteiten van het bedrijf werden toen onderdeel van Edcc (European Development Capital Corporation).

Edcc was een lege beurshuls en sinds eind 2009 in handen van Value8, een investeringsfonds van ex-VEB-bestuurder Peter Paul de Vries. In ruil voor de activiteiten hebben de eigenaren van Aamigoo nieuwe aandelen Edcc gekregen. De naam van het beursfonds is gewijzigd in Aamigoo.

Platform

Het plots beursgenoteerde Aamigoo had echter amper omzet. Het bedrijf, dat door drie jonge internetondernemers is opgericht, wil werkgevers en personeel bij elkaar brengen middels sociale media. Behalve een spilfunctie wil Aamigoo de contractafhandeling op zich nemen en het digitaal verwerken van mutaties.

De commerciële lancering van dit online platform volgt waarschijnlijk in de eerste helft van dit jaar. Daarbij helpt als het bedrijf niet van de grond af aan hoeft te beginnen. Daarom nam Edcc op 27 december 2010 alle aandelen over van Source+ uit Culemborg. Source+ is zo'n tien jaar actief als intermediair- en detacheringsbureau. Naast het regelen van personeel verzorgt het bedrijf inhuuradministraties en adviseert over wet- en regelgeving en arbeidsrechtelijke zaken. Over 2010 verwacht de onderneming een omzet van 120 miljoen euro te behalen.

Kwartetten

Afgelopen zomer is Source+ door oprichter Bas van den Heuvel en Ted van der Gun verkocht aan J-Merce BV, die het weer sleet aan DGC. Die vennootschap verkocht Source+ op zijn beurt weer aan Edcc (in ruil voor aandelen). Na de transactie met Aamigoo en de aandelenverwatering heeft aandeelhouder Value8 nog een belang van 17 procent. DGC is ook aandeelhouder, maar wil zijn belang dit voorjaar halveren tot 40 procent. Uiteindelijk zullen er twee grootaandeelhouders van Aamigoo zijn: DGC en een niet nader bekendgemaakte investeringsgroep.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Source is in 1999 opgericht door Karl van der Horst en die zal wel achter zijn hoofd krabben als hij ziet wat er van zijn missie overgebleven is. "Met waardering en respect".
Geen enkele investeerder heeft dat als doel en ben dan ook benieuwd wat er overblijft van Source.
Dag waardering en dag respect, amigo !

Waardering en respect is ook het accepteren van zaken zoals zij zijn.
De persoon die hier mijn naam genoemd heeft gaat daaraan voorbij. Wel kan ik mij voorstellen dat de angst bestaat dat de Source-missie verloren gaat.
Source betekent bron. Mensen zijn de bron van wat gebeurt. Amigo betekent vriend.
Geef het de tijd om te zien of de waardering leidt tot het respect met als minimale basis vriendschap.

Waardering en Respect? Degene die dat bedacht heeft staat zelf ter discussie.Integiteit hoog in het faandel maar zelf er een potje van maken. Nee ik ken andere verhalen uit de praktijk.

Wat een zweverige preek van die Karl van der Horst! Dit is toch die man die probeert mee te liften op de successen van een ander!! De waardering en respect? De tering en genekt zal je bedoelen.Hij kan beter in de kerk iets gaan preken met geloofsovertuiging.

Als ik de kop van dit artikel bekijk dan zie ik dat daar alweer word bevestigd dat er een paar (weliswaar grote) spelers zijn die koste wat kost proberen de markt te verzieken door goede lui binnen hun pool te houden zonder er over na te denken of de belangen van de markt of de vakmensen in kwestie daar wel mee gediend zijn.
Verder intereseert het waarschijnlijk niemand dat een nietszeggend bedrijfje een naamsverandering ondergaat.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-06T14:58:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.