CIO Platform Nederland krijgt nieuwe directeur

Ronald Verbeek treedt 1 februari 2011 in dienst als algemeen directeur bij het CIO Platform Nederland. Het CIO Platform is een onafhankelijke vereniging van ict-eindverantwoordelijken van private en publieke organisaties in Nederland. Verbeek volgt Kees Buis op die drie jaar deze functie voor enkele dagen per week vervulde. Foppe Vogd blijft in zijn rol als programmadirecteur naast Verbeek werkzaam voor het platform.

Ronald Verbeek was sinds 2003 als senior beleidsmedewerker bij het ministerie van Economische Zaken medeverantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling op het terrein van ict. Hij is betrokken geweest bij de totstandkoming van de ict-beleidsagenda van de Rijksoverheid. Hij was onder andere als programmaleider verantwoordelijk voor de Energie-Track, op het onlangs gehouden wereldcongres voor ict in Amsterdam.

CIO Platform Nederland

Het CIO Platform Nederland is de laatste jaren sterk gegroeid. Meer dan 85 eindverantwoordelijken voor ict (chief information officers en ict-directeuren) zijn lid. Het Platform organiseert activiteiten om de kennis en toepassingen op het gebied van ict te verbeteren. Ook vertegenwoordigt het platform de grotere ict-gebruikers in diverse samenwerkingsvormen met beleidsmakers, onderwijs en ict-leveranciers.

Het bestuur bestaat uit zeven actieve cio's en wordt ondersteund door een klein bureau en een Raad van Advies. De cio's werken in toenemende mate ook samen op Europees gebied via de EuroCIO-organisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-17T11:30:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.