Nederlander Bliemer leidt Intel in Noord-Europa

De Nederlander Patrick Bliemer wordt vanaf april 2011 managing director van chipfabrikant Intel in Noord-Europa. Tot dusver gaf hij leiding aan het team van Intel dat zich in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) bezighoudt met de verkoop van chips voor mobiele apparaten. Bliemer wisselt van functie met de Brit Roger Benson.

Bliemer (40) trad in 1996 in dienst van Intel. Hij werkte er als verkoopmanager en bekleedde verschillende marketing- en managementfunctie voor de fabrikant in Duitsland, Groot-Brittannië en op Intels hoofdkantoor in Californië. Sinds september 2008 gaf de Nederlander leiding aan de het verkoopteam Mobility EMEA.

Benelux

Roger Benson was sinds juli 2004 managing director van Intel Noord-Europa. Hij was in die hoedanigheid ook verantwoordelijk voor de activiteiten van de onderneming in de Benelux. Net als Benson, valt de Benelux bij ook onder de verantwoordelijkheid van Bliemer.

Intel heeft zijn organisatie geografisch opgedeeld in vijf regio's: (1) Europa, Midden-Oosten en Afrika, (2) Noord-, Centraal- en Zuid-Amerika, (3) Azië en Oceanië, (4) China en (5) Japan. Het concern staat onder leiding van de Amerikaan Paul Otellini.

Het hoofdkantoor van Intel Noord-Europa is gevestigd in het Vlaamse Kontich, ten zuiden van Antwerpen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-19T14:58:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.