Banometer: Vacaturemarkt trekt fors aan

Na een uiterst magere week 52 is de vacaturemarkt het nieuwe jaar begonnen met een spurt omhoog. In week één werden er alweer 937 vacatures geteld en in week twee kwam het totaal uit op 1091 personeelsadvertenties, een niveau dat het laatst werd gerealiseerd in week 45.

De vraag naar ict-personeel neemt niet in alle functiecategorieën toe. Er zijn functies waar minder animo voor lijkt te zijn, zoals projectmanagement waarin het aantal vacatures met zes afneemt tot 38.

De grootste vraag in week twee gaat uit naar developers. Deze categorie is goed voor 325 vacatures, 101 meer dan in week één. Goede tweede is de categorie constultancy met 289 vacatures.

De tweewekelijkse Computable Banometer toont het aantal ict-personeelsadvertenties in die week op de dertien belangrijkste Nederlandse recruitment websites. De gegevens zijn verzameld door Intermediair Arbeidsmarkt Analyse en Nielsen Media Research.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Dat is goed nieuws en er zullen nog veel meer vacatures bij komen. Ik zou alleen graag ook een onderverdeling per regio gezien hebben. Banen die zich alleen in de randstad voordoen zijn voor het gros van Nederland namelijk niet interessant.

Inderdaad thomasb. Ik zie ook altijd hele leuke banen, maar veel te ver rijden. En hier in de buurt helemaal niks.

Daar ben ik blij mee!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-25T10:20:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.