Oracle Nederland stelt verhuizing uit tot maart

Ict-leverancier Oracle Nederland stelt de verhuizing naar een nieuw bedrijfspand aan de A2 bij de Utrechtse wijk Leidsche Rijn uit. Het bedrijf zou in januari 2011 zijn intrek nemen in het nieuwe gebouw. Na vertraging van de oplevering is besloten om de verhuizing uit te stellen tot 14 maart 2011. Dat is twee weken na het einde van het derde kwartaal van gebroken boekjaar 2011, dat eind februari wordt afgesloten. De 1050 medewerkers krijgen flexibele werkplekken.

Oracle betrekt het uit glas opgetrokken kantoorgebouw Facet dat is verbonden met het 800 meter lange winkelcentrum The Wall. De gebouwen zijn een blikvanger aan de snelweg. Het bedrijfspand heeft een vloeroppervlak van tienduizend vierkante meter. Binnen enkele jaren moet er bij het pand ook een treinstation komen.

Managers hebben in het nieuwe pand geen eigen kamers meer. Ook directeur Oracle Nederland Reinier van Grieken moet het zonder eigen werkkamer stellen. Hij denkt dat de nieuwe werkplekken de samenwerking tussen medewerkers van verschillende divisies en afdelingen zoals hardware, software, verkoop en consultancy verbetert doordat ze in principe niet meer gebonden zijn aan een verdieping of deel van de werkvloer. Dat moet leiden tot meer interactie. Van Grieken: 'Er zijn natuurlijk ook teamwerkplekken, stiltewerkplekken en ruimten die afgesloten kunnen worden.' Het bedrijf noemt dat concept 'activiteitgerelateerd werken'.

Oracle is sinds 1990 gevestigd in De Meern. Dat pand bij de A12 ligt hemelsbreed ongeveer vier kilometer van de nieuwe locatie.

Sun

Het is op dit moment onduidelijk of de medewerkers van Sun Nederland ook intrekken in het nieuwe pand. De ondernemingsraad buigt zich over een adviesaanvraag over de overplaatsing van de medewerkers die in Amersfoort gevestigd zijn. Oracle nam in 2009 Sun over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wauw, wat een véél te véél 'Over The Top Building'!
Nou weten de Oracle klanten gelijk waar al hun geld naar toe gaat - en dat is niet naar de kwaliteit van de software, of het op tijd uitkomen van de patches!
Microsoft mag dan monopolist zijn, maar 'Oracle houdt van inhalen van die reputatie!!!!!'

Ja Anno, ik denk dat bedrijven beter met een betrouwbare partij om tafel kunnen gaan als Debian, Novell of andere kleine partijen .... Not

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-27T10:05:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.