Nederlandse ICT’er ziet einde recessie naderen

Een grote meerderheid van de Nederlandse ict-professionals ziet het eind van de recessie naderen. 60 procent van hen verwacht dat dit al in 2011 zal zijn, nog eens 20 procent denkt dat dit in 2012 zal gebeuren. Dit blijkt uit onderzoek van vacaturewebsite Job Board.nl onder 156 ict-professionals.

Uit het onderzoekt blijkt dat de recessie grote invloed heeft gehad op de ict-afdeling. In totaal 71 procent van de respondenten geeft aan dat zij te maken hebben gehad met ontslagen of bezuinigingen op de afdeling. Ook geven zij aan dat door het vertrek van personeel bepaalde kerncompetenties verloren zijn gegaan. Wel ziet JobBoard.nl tekenen van herstel en krijgen werknemers weer meer werk en taken.

Vaste contracten

Voor 2011 denkt 77 procent van de ict-professionals dat er niet meer in het personeelsbestand gesneden zal worden en dat het aantal werkzame personen gelijk blijft of zelfs gaat groeien. 62 procent van hen verwacht dat nieuw te creëren banen zullen worden ingevuld met vaste contracten. Een kleinere groep (23 procent) verwacht dat bij het invullen van de nieuwe vacatures er gekozen gaat worden voor een mix tussen vaste en tijdelijke contracten.

De respondenten is ook gevraagd naar het beschikbare ict-budget voor de komende tijd. Men is daar positief over, want ze verwachten dat dit gelijk blijft ten opzichte van 2010 en in 65 procent van de gevallen verwacht men zelfs dat dit gaat groeien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nou, bij Getronics is anders zojuist weer een forse personeelsreductie aangekondigd....
Het werk van honderden collega's verdwijnt binnenkort naar het bedrijf Mindtree in India

@Appie, ja daar noem je ook even het schuim van ICT-land: Getronics. Daar zou ik nog niet willen werken al kreeg ik er meer dan het dubbele van het salaris dat ik nu verdien. Dat zijn straks ook de bedrijven die het hardste staan te schreeuwen omdat iedereen weet hoe honds ze hun personeel behandelen.

Ik zou bijna willen zeggen: wie in detacheringsland is nu niet ex-Getronics.. (ik zelf ben half ex-Getronics, ik heb voor ze gewerkt, maar ze wilden niet hetzelfde betalen als wat ik bij de inhuurder kreeg) ;-) Maar zonder dollen: ik ken meer ex-Getronicers dan mensen die in dienst zijn en ik heb jaren bij multi-nationals etc. gewerkt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-27T11:05:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.