ITSP Nederland wil website uit de lucht halen

Dit artikel delen:

Microsoft-dienstverlener ITSP Nederland onderneemt wegens reputatieschade juridische stappen tegen Ewout Zigterman, freelance ict'er en domeinhouder van de website itspnederland.nl. Op deze site waarschuwt Zigterman bezoekers om geen zaken te doen met dit gelijknamige bedrijf. Volgens ITSP Nederland schaadt dit de reputatie van het bedrijf. Bovendien betreft het zaken die te maken hebben met het oude, bankroet gegane IT Solution Partners. ITSP Nederland heeft www.itsp.nl als officiële website.

De website itspnederland.nl heeft tot doel mensen 'te waarschuwen geen zaken te doen met ITSP Nederland, Dit bedrijf, met aan het hoofd Shahrooz Safarghandi, heeft menig persoon en bedrijf benadeeld (zacht uitgedrukt).' De site verwijst naar artikelen op Computable.nl en Channelweb.nl over het bankroet van de detacheerder en de afwikkeling ervan en plaatst citaten van boze lezers. Daarbij is een oproep geplaatst om meer negatieve ervaringen door te geven.

Safarghandi

Volgens Pierre de Jong, een van de aandeelhouders van ITSP Nederland, helpt de website de reputatie van zijn bedrijf aan gort. 'De Inbartère Groep heeft de activiteiten van het failliete IT Solution Partners eind november 2010 gekocht van de curator en is het nieuwe bedrijf ITSP gestart met nieuwe aandeelhouders en een andere structuur.' Er werken inmiddels 26 man. 'Die website lijkt een bewuste actie om ons te beschadigen. Daarom hebben we onze bedrijfsjurist gevraagd actie te ondernemen om de site te laten verbieden.'

Dat ex-eigenaar Safarghandi is meegegaan naar ITSP, is volgens De Jong geen argument om het nieuwe bedrijf te belasten met de erfenis uit het verleden. 'Inbartère is relatief nieuw op de ict-markt. IT Solution Partners kende een grote klantenkring, voor het merendeel gebaseerd op de contacten van de heer Safarghandi. Voor ons was het belangrijk dat hij meekwam naar het nieuwe bedrijf. Hij zal uiteindelijk worden afgerekend op de commerciële resultaten.'

Geld tegoed

Domeinbeheerder Zigterman, die als freelancer drie jaar voor IT Solution Partners heeft gewerkt, laat weten vooralsnog geen gehoor te geven aan een verzoek van ITSP om te stoppen met de website. Hij beweert nog 20.000 euro tegoed te hebben via een bij de rechter afgedwongen betalingsregeling die niet meer zou worden nagekomen. Volgens Zigterman haalt hij de site offline en mag ITSP Nederland de domeinnamen itspnederland.nl en itsp-nederland.nl hebben nadat er betaald is. Hij heeft een advocaat in de arm genomen voor de afwikkeling van deze zaak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Website offline halen lijkt me wat voorbarig, in Nederland moet er in een civiele procedure eerst eens een rechter wat over gezegd hebben. Het is maar goed dat we niet in een land leven waarin een website zomaar uit de lucht gehaald wordt als deze een belanghebbende partij onwelgevallig is.

@Henk
We leven - nog - niet in zo'n land, na invoering van de nieuwe wet komt er geen rechter meer aan te pas: http://www.internetconsultatie.nl/wetsvoorstel_versterking_bestrijding_computercriminaliteit

Hoezo "helpt de website de reputatie van zijn bedrijf aan gort". Er was geen goede naam meer.

Als je een bedrijf als ITSP overneemt, dan verander je toch meteen de naam vanwege de twijfelachtige reputatie; zeker als je de vroegere manager ook nog eens in dienst neemt. Gewoon een frisse start.

Er zijn genoeg bedrijven die een andere naam hebben aangenomen, die niet eens overgenomen zijn, maar wel reputatieschade hadden opgelopen.

ITSP heeft altijd een goede naam gehad, er heeft hier een ondernemer achter gezeten die 10 jaar heeft geknokt en nooit failliet is gegaan. In 2010 is er van alles gebeurd door verschillende redenen. Het niet veranderen van naam vind ik juist heel sterk, er is dus geen sprake van vluchten, maar men gaat vechten om zich weer als een stabiel bedrijf te positioneren. Hier heb ik veel respect en bewondering voor.

Ex medewerker, klopt het dat Zigterman nog geld te goed heeft?

Ik hoop het beste voor het nieuwe ITSP, maar heb even gegoogeld en ITSP heeft vorig jaar helaas nogal wat negatieve publiciteit gekregen omdat ze te laat open is geweest over haar problemen en anderen in problemen heeft gebracht. Ca 40% van de faillissementen wordt veroorzaakt door faillissementen van anderen.

@ Ex medewerker, 02-02-2011 00:36

"in 2010 is er van alles gebeurd door verschillende redenen."

Mischien door het lenen van 800,000 euro aan zijn eigen holding, of het niet uit willen betalen van facturen en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Mooie vorm van (inter) censuur en inperking van het recht op vrije menigsuiting... Ik ben benieuwd hoe dit afloopt

Hoe geloofwaardig is die club nu nog? Heb begrepen dat er onregelmatigheden hebben plaatsgevonden bij de directie (Dhr. Safaraghandi). Het wordt eens tijd dat ze daar achteraan gaan. Zijn een hoop gedupeerde en geld doorzetten naar een andere BV op het moment dat je bedrijf aan het "omvallen" is, is niet iets wat onder "goed ondernemerschap" valt.

@RV: helemaal mee eens. Moet deze site ook uit de lucht?

Reactie is verwijderd.

Redactie Computable

De vorige eigenaar (Safarghandi) met zijn mooie praatjes, daar ligt de oorzaak. Het is natuurlijk van de zotte dat er 800.000 euro is verdwenen. Begreep ook dat hij als een god vakantie vierde in villa's. Opzich allemaal prima, maar niet als je klanten, leveranciers en je mensen hiervan de dupe zijn.

Kreeg twee jaar geleden het gevoel dat men op de goede weg was. Kwamen goede mensen binnen waarvan je direct merkte dat ze ervaring en kennis hadden. Waar zijn deze allemaal gebleven?

Wij hebben afscheid genomen van de ITSP organisatie of hoe ze ook mogen heten. Denk dat zolang Dhr Safarghandi hier nog werkzaam is het een wespennest blijft en sluit me aan bij @MH dat het tijd wordt om dit soort mensen eens goed aan te pakken.

En de website: denk eerder dat men dit soort berichten leest.

Persoonlijk denk ik dat iemand die meer dan 100 man personeel in dienst heeft gehad voor zijn 30ste, zonder een investeerder, niet echt een praatjes maker genoemd kan worden.

Vind de meeste reacties puur vanuit ongunst en dus zeer negatief!

Reactie verwijderd. Dit is niet de plek om mensen die nergens in het artikel voorkomen te schofferen. Ga dan je gram ergens anders halen.

Redactie Computable

Helemaal mee eens, zonder op de de inhoud in te gaan komt het vooral over als ongunst. Gelukkig is ITSP op de goede weg en bezit nog steeds medewerkers met veel kennis en kunde.

Dhr. Safarghandi heeft altijd hard voor ons gerent en wij denken er niet aan om hem & ITSP, omdat er soap is ontstaan online, in de steek te laten.

Inderdaad! Die Ewout heeft via IT Solution Partners 6 jaar op een opdracht gezeten bij UPC. Hij heeft meer dan 700 k verdiendt via IT Solution Partners. In 2010 heeft hij besloten om rechtstreeks naar UPC te stappen omdat IT Solution Partners facturen niet op 30 dagen kon betalen (UPC betaald zoiezo op 80 dagen). Op basis van overschrijding van zijn concurrentie beding heeft ITSP 7000 euro achter gehouden. Het onstabiele gedrag van Ewout en de totaal onproffesionele wijze van acteren moet hard aangepakt worden, dit soort gedrag maakt de naam van freelancers in de markt stuk.

Haha, ja het zou wat zijn als elke freelancer de domeinnaam van zijn opdrachtgever zou registreren om het te gebruiken als dwangmiddel als ie zijn zin niet krijgt, het is gewoon chantage!

Lijkt me voer voor een rechter. Al het andere is stemmingmakerij van belanghebbenden.

1 reactie: wat een schijnvertoning hier..

ITSP heeft weinig goeds gedaan en Shahrooz is hier hoofd verantwoordelijk voor. Ik kan stellen dat ITSP een slechte werkgever was de laatste 2 jaar. Hoe kun je in 2009 je personeel pas na kerst uitbetalen??

Hoe weet ik dat? Ik ben fabrikant dus vanuit het partnerkanaal (ditris) kunnen wij vele laden opentrekken.
En wat nog meer? Ik ken meerdere ex-werknemers die voor advies bij oa mij terecht kwamen om hun problemen met ITSP op te lossen.

groeten, Fabrikant

@Collega

Die Ewout heeft via IT Solution Partners 6 jaar op een opdracht gezeten bij UPC,

dit is niet waar, Mijn bedrijf is opgericht in 2005 en ben pas in Mei 2006 voor ITSP gaan werken.

In 2010 heeft hij besloten om rechtstreeks naar UPC te stappen omdat IT Solution Partners facturen niet op 30 dagen kon betalen

Dit is wederom niet waar, ten eerste was er een termijn van 60 dagen afgesproken, ten tweede ben ik nooit direct voor UPC gaan werken en ten derde ben ik weggegaan bij ITSP omdat ze helemaal niet betaalde. In het concurrentie beding staat een boete clausule van 10,000 euro eenmalig en 1000 euro per dag , als ik volgens hen zonder valide reden ben weggegaan waarom ben ik dan niet aangeklaagt? zelfs nu zou de curator dat in het geval kunnen doen.

Het onstabiele gedrag van Ewout en de totaal onproffesionele wijze van acteren moet hard aangepakt worden.
Uiteraard, je mag als ITSP zijnde gewoon van freelancer verwachten dat ze meer dan 100 dagen op hun geld wachten terwijl er telkens beloofd word dat het geld is overgemaakt.

Kan je mij uitleggen waarom dan bijna alle freelancers het afgelopen jaar weg zijn gegaan bij ITSP ?

Wat een verhaal zeg.
Ja, ITSP is over de kop gevlogen en ja (en heb het van dichtbij meegemaakt) ik persoonlijk denk dat Dhr. Safarghandi niet helemaal "netjes" zijn zaken heeft opgepakt. Neemt niet weg dat wel knap is om een dergelijke tent op te bouwen.

Ik denk dat het mis is gegaan toen hij zijn partner heeft uitgekocht omdat hij financieel de touwtjes beter in handen had en nuchter kan nadenken. Daarom is het ook een Fries :-).

Wat is er nu nog over van de club van goede mensen? Bijna niks. Alle goede mensen zijn weg en zijn of voor zichzelf gestart of werken bij een van de concollega's. Denk dat het voor Dhr. Safarhandi slimmer is even afstand te nemen van ITSP.

Voor de collega's die er nog zitten: hoop dat alles nu veel beter is geregeld.

Voor de eigenaar van de website: duidelijke aktie en ik kan deze begrijpen.

@Jan; denk dat dit idd een leuke casus wordt voor de rechtbank. Zover als ik het nu kan beoordelen doet de website niet veel fout: het linken van openbare bronnen is niet strafbaar.

Reactie verwijderd. Er worden mense naar voren gebracht die niet ter zake doen in het bovenstaande artikel.
Redactie Computable.

Reactie verwijderd. Er worden hier mensen genoemd die in het bovenstaande artikel geen rol spelen.
Redactie Computable

Reactie verwijderd. Er worden hier mensen genoemd die in het bovenstaande artikel geen rol spelen.
Redactie Computable

Reden faillisement is dat de ABN zijn financiering terug heeft getrokken, de debiteuren waren als onderpand en dit bedrag is na vertrek van de licntie tak zeer hard gedaald. Dit heeft de Register Accountant natuurlijk van te voren in de cijfers gezien. En vervolgens zijn plan uitgerold.

Heel veel sterkte Shahrooz!

Reactie verwijderd, omdat deze in de ogen van de redactie niet ter zake doende is.

Als ex medewerker ben ik wel nieuwsgierig welke positieve ex medewerkers er nog zijn. Krijg het gevoel dat ITSP zelf aan het typen is. Ken geen ex ITSP'er die te spreken is over de interne gang van zaken.

Die hut is over de kop gegaan omdat afspraken niet werden nagekomen. En het altijd goed weer was (ondanks dat het zwaar aan het stormen was). Vergeet me al te goed de sessies waarbij Shahrooz aangaf: het gaat goed en we groeien hard. Er werd met geld gesmeten (boot, inrichting beneden etage). De laatste sessies was hij zo stil als een muis en mocht iemand anders weer zijn rotzooi opruimen.

Dus nogmaals: welke ex medewerkers zijn er positief? Hebben die op een andere planeet geleefd ofzo?

Shahrooz investeerde heel veel in zijn personeel. Hij had de droom om een bedrijf neer te zetten waar de medewerkers geen nummer waren. Zo hadden wij tot 2009 een fantastische werkgever. De fout die er gemaakt is toen het bedrijf boven de 100 man kwam, was het inrichten van een managementlaag van managers vanuit grote bedrijven. Dit had Shahrooz naar mijn mening nooit moeten doen. Het werd een log, intern georienteerd bedrijf wat juist in de crisis voor grote problemen zorgde. Uiteindelijk werd er gereorganiseerd, maar te laat waardoor de schade best groot was..

Beste 'pro ITSP' mensen: houd op met de mooie praatjes.. Vraag eens aan al die (ex-)werknemers wat zij ervan vinden dat hun pensioen premie niet betaald is? (ik ken er een hoop)

ITSP is zo lang goed geweest voor haar werknemers, ik denk dat er daarom ook zoveel proITSPers zijn.
In de laatste jaren was er inderdaad sprake van pensioenachterstand, dit is gelukkig aangevuld door het UWV.

Door creatief te boekhouden, laat Safarghandi leveranciers en (ex)werknemers met ontiegelijke schuldenlasten zitten.
Werknemers zijn niet betaald, worden later betaald en of pensioenafdrachten niet nagekomen.
Leveranciers al helemaal niet, zelfs niet na overeengekomen betalingsregelingen.
Dat speelt al overigens vanaf eind 2008/2009. De Inbartère groep, had beter kunnen investeren in een andere organisatie dan deze of anders de boel overnemen en Dhr. Safarghandi laten lopen. Of is het om zijn zogenaamde enorme netwerk, dat wel heel klein is geworden naar mijn mening.
Tip voor Inbartère groep: Verkoop de toko, dan houd je nog iets over van de investering. Dat was overigens sowieso weggegooid geld!

* reactie geredigeerd omdat deze nodeloos kwetsend was

De cijfers van ITSP zijn de afgelopen 5 jaar getoetst door E&Y en goedgekeurd. Shahrooz heeft zijn rol als bestuurder goed uitgevoerd, hij heeft zich meer dan 100% ingezet om continuiteit voor zijn medewerkers en klanten te creeren, we mogen hem daar wel wat meer respect voor geven i.p.v. anoniem aan de schandpaal te hangen.

Dramatisch hoe Nederland omgaat met zijn topondernemers. Vandaar dat ze allemaal naar het Buitenland verhuizen!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-01T15:34:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.