Google werft 1000 nieuwe mensen in Europa

Dit artikel delen:

Google gaat de komende maanden duizend nieuwe medewerkers in Europa aannemen. De banen die gaan worden ingevuld, zijn vooral op het gebied van engineering (productontwikkeling) en verkoop. Hoeveel mensen er in Nederland bij gaan komen, is nog niet bekend. Wereldwijd worden er ongeveer zesduizend nieuwe medewerkers gezocht.

Google denkt dat het niet al te moeilijk zal zijn om duizend mensen in Europa te werven. ‘Europa heeft veel goede universiteiten en een hoog opgeleide beroepsbevolking', aldus woordvoerder Mark Jansen. Google heeft in de regio Europa, Afrika en Midden-Oosten (emea) momenteel vijfduizend mensen in dienst.

Android, Chrome en Google Apps

Google heeft meer medewerkers nodig, omdat steeds meer mensen gebruikmaken van mobiele telefoons met Android. Er wordt dan ook gezocht naar ontwikkelaars op het gebied van Android-software. Daarnaast heeft internetbrowser Chrome inmiddels 10 procent marktaandeel verworven waardoor nieuwe mensen nodig zijn. Ook is het gebruik van Google Apps voor bijvoorbeeld e-mail of agenda's dusdanig toegenomen, dat nieuw bloed nodig is. De verkoopfunctie worden vooral ingevuld via Google's Display-netwerk en voor adverteren op YouTube.

In Europa heeft Google vooral productontwikkelaars nodig. Zo wordt voor YouTube gewerkt aan de ontwikkeling van Content ID, voor Chrome wordt de V8-engine gebouwd, op het gebied van Search wordt er gewerkt aan Product Search en Insights for Search en op Android-vlak wordt er gewerkt aan Voice Search (spraakgestuurd zoeken) en YouTube for Android.

Groei realiseren

Jansen zegt dat er verder wordt gezocht naar goede verkopers. 'Waar het gaat om de verkoopkant zullen onze nieuwe collega's bedrijven gaan helpen om beter gebruik te maken van het internet (strategische advisering). Met als doelstelling dat het internet in de toekomst een nog grotere bijdrage kan leveren aan de economie. Want er valt nog veel groei te realiseren. Om een voorbeeld te geven: onderzoeksbureau Forrester kwam onlangs met de schatting dat online retailverkoop in West-Europa was opgelopen tot 68 miljard euro in 2009, met als verwachting dat dit in 2014 rond de 114 miljard euro zal zijn.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Die titel triggert mij wel even. Blijkbaar heeft Google ter ondersteuning aan het Nieuwe werken ook Nieuwe mensen nodig. Mens 2.0? Ik wordt toch wel nieuwsgierig wat de job-specificaties zullen zijn. Hoe zou je kunnen aantonen dat je een nieuw mens bent? Waar kun je een upgrade verkrijgen?

Klinkt goed, de google campus in US lijkt geweldig. Ik zou zeggen, bring it on!

Vergeet niet hoe Google is gegroeid, en wat de groei heeft veroorzaakt. Logische terminologie en ontologie is nu verwijzen én ontsluiten op basis van mega-indexatie. Bibliotheken schudden op de grondvesten.
Voor welke afnemers in Europa gaat een Europese staf werken? Niet alleen voor 'screenagers', maar ook voor de kapitaalkrachtige, oudere babyboom generatie.
Voor die apps heb je ook ontwikkelaars nodig, .. en markttoetsing voor de wensen ervan.
Mooie uitdaging, ook voor old dogs :-)

Tja, nu hebben ze er 1000 nodig, maar vergeet niet dat het een Amerikaans bedrijf is en dat die 1000 weer net zo snel op straat komen te staan als het even tegenzit. Het is maar net waar je voor kiest, baanzekerheid is het zeker niet. De eerdere vacatureronde leverde al 75000 reacties op, dus kun je nagaan hoeveel reacties hier op zullen volgen. Voor jou tien anderen als het even tegenzit.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-07T14:31:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.