Studenten helpen Flevoland met beveiliging

Drie ict-studenten van ROC Flevoland leren de komende maanden medewerkers van de Provincie Flevoland bewust om te gaan met informatiebeveiliging. De studenten, György Schelling, Michel van der Hoorn en Michael Whittaker, ontwikkelen als stageopdracht voor de Provincie een e-learning omgeving waarin de provinciemedewerkers op een snelle en efficiënte manier leren hoe zij zich kunnen wapenen tegen digitale bedreigingen.

De stage is vooral bedoeld als wisselwerking: Provincie Flevoland biedt de drie studenten de kans op een leerzame stageplek en de studenten leveren op hun beurt een omgeving waar de provinciemedewerkers direct mee aan de slag kunnen. György Schelling (24): ‘Dit is een mooie stageplek. Behalve dat ik al mijn kennis over computerveiligheid kan toepassen, leer ik meer over het ontwerpen van ict-systemen en over het ontwikkelen van e-learning modules.'

Aan het onderwijs bij ROC Flevoland nemen ruim zesduizend mbo-studenten deel en ongeveer drieduizend volwassenen. De school heeft vestigingen in Almere, Lelystad en Dronten. ROC Flevoland werkt onder andere samen met Lelystad Airport, Team Heiner, de Bijenkorf en de Hema.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-11T09:43:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.