Macaw zoekt zestig nieuwe medewerkers

'Strijd om talent barst in alle hevigheid los'

Ict-dienstverlener en softwareontwikkelaar Macaw wil in 2011 zes nieuwe mensen per maand gaan aannemen. Dat komt neer op ongeveer zestig personeel in het resterende deel van 2011. Hiermee breidt het bedrijf uit van 180 naar ongeveer 240 werknemers. ‘Mensen komen uit hun winterslaap', zegt algemeen directeur Patrick van Aalst. ‘De strijd om talenten gaat in alle hevigheid losbarsten.'

Apetrots is Patrick van Aalst dat Macaw door arbeidsmarktblad Intermediair is uitgeroepen tot beste werkgever van 2010. ‘Dat helpt wel bij het vinden van nieuwe mensen.' Van Aalst ziet de Nederlandse ict-markt zich herstellen na de crisis en hij merkt dat de strijd om het talent weer is begonnen. ‘Wij willen dit jaar stapsgewijs groeien. We zoeken daarom per maand zo'n zes nieuwe mensen.'

Spontane sollicitaties

Macaw zoekt de mensen voor de volle breedte van het bedrijf; van projectmanagers en ontwikkelaars, tot analisten en consultants. Van Aalst: ‘We merken dat alles weer begint aan te trekken. We krijgen zelfs weer spontane sollicitaties opgestuurd. Om de juiste mensen te vinden, moet je wel aan mensenbinding doen. Zo hebben wij voor onze eigen mensen een ontwikkelwedstrijd gestart voor de ontwikkeling van Windows Phone 7-apps.'

Met een dergelijke wedstrijd denkt Macaw het eigen personeel te binden, maar ook helpt het potentiële kandidaten om het gesprek met Macaw aan te gaan. ‘Mensen hebben het over onze competitie en dat enthousiasme wordt ook op een sollicitant overgebracht', aldus Van Aalst. ‘Daarvoor is de competitie ook speciaal bedoeld: mensen enthousiast maken.'

Jobnight

Als mensen geïnteresseerd zijn in een baan bij Macaw, dan kan er natuurlijk ‘gewoon' gesolliciteerd worden. Maar het kan ook anders. De dienstverlener en ontwikkelaar organiseert maandelijks een ‘jobnight', een avond waarin kandidaten een heel sollicitatietraject kunnen doorlopen. Op de avond ontmoeten zij mensen die werken bij Macaw en kunnen zij gesprekken voeren met hun eventuele nieuwe manager, personeelszaken en het afdelingshoofd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wervingsbericht voor Macaw natuurlijk, maar het klopt wel! Recruiters zijn hun oude contacten weer aan het nabellen en op linked-in zie je veel van de contacten van baan wisselen momenteel, iets wat ze een tijd lang niet durfden.

Gaat er dan niemand weg dit jaar bij Macaw? Niet echt nieuwswaardig en je moet je echt zorgen maken als je nu pas spontane sollicitaties krijgt...

Dit is gewoon een reclameboodschap van MACAW en computable brengt het over als nieuws!!
Schandalig vind ik dat; Het zou niet mogen

Is dit nieuws?? Waar ik nu werk nemen ze ook 6 mensen per maand aan.

Ik vind het wel nieuws. Ik geloof niet dat er zo heel veel bedrijven zijn die al expliciet meedelen, dat ze flink gaan uitbreiden. Ook als 'reclameboodschap' vind ik het niet storend.. temeer daar Macaw haar mensen ook wel krijgt als hier niets over wordt geschreven.

Storende reclame vind ik de "wij van WC eend adviseren WC eend" artikelen.

@Kaspar, 14-02-2011 21:45 Dat klopt, veel bedrijven houden het gewoon stil en hebben deze reclame dan ook niet nodig.

"Ict-dienstverlener en softwareontwikkelaar Macaw wil in 2011 zes nieuwe mensen per maand gaan aannemen"
Leuk voornemen.... jammer genoeg staat er (weer) niet bij om wat voor een soort arbeidskontrakten het gaat..

@thomasb: de goede bedrijven hebben Computable ook niet nodig om te adverteren, Die hebben zelf hun eigen reputatie al op en uitgebouwd. Ben benieuwd hoelang dit "Macaw" zelf in business zal blijven.

Volgens een kijkje in het online-KVK register kan het best een "commerciel fore-front" company zijn van Microsoft Nederland zelf. Ze zitten in ieder geval om de hoek bij elkaar in Schiphol Rijk ;-)

http://www.kvk.nl/handelsregister/zoekenframeset.asp?url=https://server.db.kvk.nl/TST-BIN/ZS/ZSWWW01@&zk=1

@ Choukri: Waarom zou Computable dit ICT-gerelateerd nieuws niet mogen melden? Andere media doen dit toch ook.
Het Eindhovens Dagblad melde al op 29-1-2011 in een artikel getiteld “Jacht op personeel weer open” het volgende: “Bij Philips worden zelfs bonussen van vele honderden euro's uitgeloofd op het moment dat personeelsleden een geschikte kandidaat bij het concern aandragen. De
onderneming heeft een brief naar alle personeelsleden verspreid om deze beloning onder de aandacht te brengen, bevestigt een woordvoerder. "
Schijnbaar verwacht men zelfs een ernstig regionaal tekort aangezien de topman van Neways meld:” Met VDL en ASML hebben wij overigens al afgesproken om niet aan elkaars personeel te trekken.”

Wat een achterdocht allemaal, ik zou zeggen: stuur je sollicitatie naar Macaw en beoordeel zelf hoe de arbeidscontracten en voorwaarden in elkaar zitten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-14T16:47:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.