New Horizons gaat ROC-studenten opleiden

Ict-opleider New Horizons gaat studenten van ROC Landstede in Zwolle opleiden. Het bedrijf wordt ondergebracht in het zogeheten IT Performance House, gevestigd bij het FC Zwolle-stadion. Ook ict'ers uit het bedrijfsleven kunnen er voor opleidingen terecht. Een deel van de winst vloeit terug in de kas van het regionale opleidingscentrum.

Studenten van ROC Landstede vinden bij ict-opleider New Horizons een zogenoemde 'contextrijke leeromgeving', vertelt communicatiedirecteur Henri van Werven van ROC Landstede. Daarnaast is het opleidingsbedrijf belangrijk voor de financiering van het ROC. 'Wij krijgen ons geld voor een deel van de overheid en voor het overige uit participaties in het bedrijfsleven, de zogeheten derde geldstroom.'

Onlangs werd bekend dat het merendeel van de Nederlandse New Horizons-vestigingen op 9 december 2010 is overgenomen door Aegolius, een landelijk opererende ict-opleider van bescheiden omvang. Het bedrijf, dat in 2008 mede door ROC Landstede werd opgezet en waarin het een minderheidsbelang heeft, opereert op afstand van het opleidingscentrum. Wel heeft het ROC een beslissende stem in het bestuur van de onderneming.

Verbinden

Het is de bedoeling dat naast ROC-studenten ook ict-organisaties opleidingen bij New Horizons afnemen, vertelt Van Werven. 'Zo willen wij ook een white label-concept voor ict-bedrijven bieden.' In het IT Performance House is ook de eigen ict-dienst van het ROC ondergebracht. 'Zo willen wij de eigen ict, het onderwijs en het bedrijfsleven met elkaar verbinden.'

Aegolius kocht de New Horizons-vestigingen van de Elburgse investeerder en ex-bankier Erik Boersma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ROC

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-16T16:01:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.