New Horizons vertrekt uit Apeldoorn

student vrouw leren laptop computer

Ict-opleider New Horizons sluit zijn vestiging in Apeldoorn. In plaats van deze vestiging wordt een nieuwe locatie geopend in het zogeheten IT Performance House in het stadion van FC Zwolle. De verhuizing zal rond 1 april 2011 zijn afgerond, meldt directeur Akram Adham van moederbedrijf Aegolius.

In de nieuwe vestiging in Zwolle zullen naast medewerkers van ict-dienstverleners en -eindgebruikers ook studenten van ROC Landstede ict-trainingen volgen. Het opleidingscentrum in het stadion krijgt een regionale functie. Landstede is aandeelhouder van Aegolius.

Het directieteam van New Horizons, bestaande directeur Gert Klamer en Adham van Aegolius, werkt aan een nieuwe strategie voor de opleider. 'We gaan meer gebruikmaken van de kennis en expertise die bij succesvolle collegavestigingen in Duitsland, Groot-Brittannië en de VS beschikbaar is', vertelt Adham.

New Horizons is een Amerikaanse franchise-organisatie die lesmethoden en -materiaal beschikbaar stelt aan lokale ondernemers, de franchisehouders. Het bedrijf is gespecialiseerd in trainingen voor Microsoft- en Cisco-producten. Er zijn wereldwijd zo'n driehonderd vestigingen, verspreid over zeventig landen.

Overname

Aegolius kocht op 9 december 2010 het merendeel van de New Horizons-vestigingen in Nederland van de Elburgse investeerder en ex-bankier Erik Boersma. New Horizons heeft nu vestigingen in Amsterdam, Apeldoorn, Rotterdam en Utrecht. De vestigingen in Eindhoven en Elsloo zijn eigendom van het ondernemersechtpaar Dick Bogers en Doran van der Ven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-18T11:20:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.