Vakbonden gaan akkoord met ICK-CAO

ICT'er krijgt 1,25 procent salarisverhoging

Ict'ers krijgen met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2011 1,25 procent loonsverhoging. Dit komt doordat ICT~Office samen met FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie per 1 maart 2011 een akkoord hebben bereikt over een nieuwe cao voor de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche (ICK). De nieuwe cao gaat vanaf 2011 in en heeft een looptijd van een jaar. De cao-afspraken gelden niet voor ict'ers die werkzaam zijn bij bedrijven die een eigen cao hebben of bedrijven die niet onder de ICK-CAO vallen.

Naast de salarisverhoging wordt ook de collectieve prestatiebeloning verhoogd van 1,3 naar 1,55 procent. Tevens is overeengekomen dat in de cao aandacht wordt besteed aan de onderwerpen 'Telewerken' en 'Employability'. Daarnaast wordt onderzoek gedaan naar een pensioenscan voor deelnemers aan het Bedrijfstakpensioenfonds. Tenslotte bevelen cao-partijen werkgevers aan een bijdrage te leveren aan het verhogen van de arbeidsparticipatie van Wajong-medewerkers (jonggehandicapten). De definitieve tekst van de nieuwe ICK-CAO wordt de komende weken uitgewerkt.

2010

De cao die voor 2010 was afgesproken zorgde uiteindelijke voor een salarisverhoging van 1 procent. Behoud van koopkracht was toen de belangrijkste eis van de vakbonden in de cao-onderhandeling. Ook in 2010 werden er afspraken gemaakt over de inzet van Wajong-medewerkers. Doordat de bonden in 2009 het nieuwe jaar 2010 nog als kanteljaar zagen, werd er een eenjarige cao afgesproken. De cao voor 2011 is ook voor één jaar afgesproken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hoe weet je of je bedrijf hieronder valt?

Vragen aan je baas

Dat durven we echt niet!

Donner: ambtenaren (en dus ook ict-ambtenaren) krijgen er geen cent bij.
Hier krijgen ze dus wel (iets).

Hoeveel bedrijven komen hiervoor in aanmerking? 2 of 3? Volgens mij hebben de meeste IT werkgevers hun eigen CAO.

Atos Origin heeft geen cao en onderhandeld niet met bonden. Dus ook zij zullen naast de pot piesen vrees ik.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-02T16:22:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.