Oracle Nederland betrekt nieuw hoofdkantoor

Het personeel van Oracle Nederland is maandag 14 maart 2011 verhuisd naar het nieuwe hoofdkantoor aan de A2 in Utrecht. De medewerkers hebben het voormalige hoofdkantoor in De Meern verlaten en zijn met gebak ontvangen in het nieuwe pand. Daar zijn 650 flexibele werkplekken ingericht voor de 1050 medewerkers van de ict-leverancier. Op 28 maart 2011 volgen de Nederlandse medewerkers van het overgenomen Sun Microsystems. In het nieuwe pand bestaan geen vaste afdelingen.

Medewerkers van Oracle houden bij aankomst een badge voor een lezer en krijgen dan via sms door waar hun directe collega's zitten. Vervolgens zoeken ze die collega's op in het gebouw. In de achterliggende database is namelijk geregistreerd met welke collega's de medewerker het meeste samenwerkt. De leverancier noemt dat buddy's.

Die werkwijze sluit aan bij de filosofie van activiteitgerelateerd werken. Naast de flexibele werkplekken zijn er teamwerkplekken, stiltewerkplekken en ruimten die afgesloten kunnen worden. Dat moet de samenwerking tussen medewerkers van verschillende divisies en afdelingen zoals hardware, software, verkoop en consultancy verbeteren doordat medewerkers in principe niet meer gebonden zijn aan een verdieping of deel van de werkvloer. Ook managers moeten het op de nieuwe locatie zonder eigen kamers stellen.

Oracle zou begin 2011 naar de nieuwbouw verhuizen maar dat werd uitgesteld. De Nederlandse organisatie van de ict-leverancier was sinds 1990 gevestigd in De Meern. Dat pand bij de A12 ligt hemelsbreed ongeveer vier kilometer van de nieuwe locatie af.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Alle oud-collega's veel succes en plezier in jullie nieuwe omgeving gewenst. Ik kom graag een keer kijken!

Geweldig pand.
Een leuke omgeving stimuleert iedereen.
Gefeliciteerd.

Mooi systeem, mooie filosofie. Hulde. De tijd van kamertjes is nu echt verleden tijd. Die zie je bij de overheid nog wel eens. Of bij een 1.0 chef.

Geachte redactie,

Oracle *betrekt* nieuw hoofdkantoor, danwel *neemt intrek in* nieuw hoofdkantoor...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-14T11:54:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.