Centric zoekt 300 man via 6 ICT-banendagen

Ict-dienstverlener Centric houdt de komende tijd zes ict-banendagen op verschillende locaties in Nederland. Met de dagen hoopt Centric in totaal driehonderd nieuwe medewerkers te werven. De ict-banendagen worden georganiseerd in Zwolle, Hengelo, Gouda, IJsselstein, Diemen en Eindhoven.

De landelijk opererende automatiseerder zoekt ruim driehonderd nieuwe medewerkers op het gebied van network & systems management, servicedesk & support, software engineering, testing, business intelligence, architecture, projectmanagement, consultancy en sales. Centric heeft vacatures voor zowel starters als ervaren professionals, van mbo tot en met universitair opgeleid. Zij kunnen aan de slag op een vaste werkplek of op detacheringsbasis bij verschillende opdrachtgevers.

Assen

Op zaterdag 29 januari 2011 hield ook Centric al een ict-banendag in Assen. Er werden in totaal tachtig nieuwe medewerkers gezocht. Uiteindelijk 150 ict'ers kwam op de dag af. Met vijftig van hen werden vervolggesprekken ingepland om de openstaande vacatures in te vullen.

Ict-banendagen Centric

DatumLocatieTijd
Zaterdag 26 maartMercure Hotel Zwolle09.30 - 14.00 uur
(Ict-infrastructuren & beheer)
Zaterdag 9 april Van der Valk Hotel Hengelo09.30 - 14.00 uur
(Ict-infrastructuren & beheer)
Zaterdag 16 aprilCentric kantoor Gouda09.30 - 12.00 uur
Dinsdag 19 aprilCentric kantoor IJsselstein18.00 - 21.00 uur
Donderdag 12 meiCentric kantoor Diemen18.00 - 21.00 uur
Zaterdag 14 meiCentric kantoor Eindhoven09.30 - 12.00 uur

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nou jongens, kom d'r maar in. Wat gaat het worden?

Het is toch een voorwaarde bij deze functies dat je kan lezen OF rekenen en liefst alle bij?

Op 29 jan al 150 man op 1 gespreksdag en maar liefst 50 vervolggesprekken! ! Nu 6 dagen dat is....juist ja! Reken zelf maar uit wat je kansen zijn.(als je in het rekenclubje zit)

Voor de rest die kan lezen......kijk eens naar de comments bij de vorige Centric artikelen.

Hou je toch een lekkere vrije dag over!

@laffe anoniem, 1 op de 3 zijn door voor een tweede gesprek! Al het anonieme geneuzel daar gelaten betaald Centric medewerkers en leveranciers altijd conform afspraak, en die heb je samen gemaakt! Daarna is het Nederlands recht van toepassing. Dat laatste bepalen we gezamenlijk middels verkiezingen.

@koekebakker, reageer svp of annoniem of met eigen (voor)naam want ik begin hinder te krijgen van jouw reacties onder mijn achternaam, in 5 weken tijd ben ik 3 maal gebeld over forum reacties die niet van mij afkomstig waren.

@Maarten Koekebakker, als je "daarnaast is het ..van toepassing" dan staat het er een beetje ongelukkig. Nu lijkt het volgordelijk te zijn eerst de afspraak en dan het recht, maar het recht gaat altijd boven afspraken als deze conflicteren met het recht.

Ik heb gelezen dat de vorige banendag 50 vervolggesprekken opleverde. Dat zullen tussen de 10 en 25 nieuwe werknemers geworden zijn.

Als je er 300 zoekt, zul je dus iets meer moeten doen dan hetzelfde kunstje 6 keer herhalen ;)

@ Laffe anoniem;

Voor jou is er waarschijnlijk geen plek. Je moet namelijk foutloos kunnen spellen, "alle bij"???

Doe maar allebei.

In elk geval goed te vernemen dat de markt weer aantrekt. Is de tijd van onzekerheid dan eindelijk voorbij?

@Robert: Nee de tijd van onzekerheid is niet voorbij. Er lopen op dit moment gewoon erg veel mensen weg bij Centric omdat ze afspraken niet nakomen, slecht betalen, ze intern aan het fuseren zijn, etc, etc.

Apart: er wordt gezocht naar nieuw personeel maar voor opleidingen van het huidig bestand was de afgelopen 2 jaar geen geld. Kennelijk was dat beter besteed aan de aanschaf van Structon door de grote baas.

Geen wonder dat je personeel dan wegwandelt. 2 jaar geen opleidingen is geen stilstand, dat is hollende achteruitgang, zowel voor het bedrijf als voor het personeel. Misschien is het tijd dat men bij Centric eens leert dat hun grootste bezit hun personeel is en dat dat investeringen vereist in plaats van een melkmachine.

@Beetjejammer, dat is iets wat er bij Centric gewoon niet in wil. Personeel wordt er gezien als geldgeneratoren dat zoveel mogelijk moet opbrengen en zo min mogelijk moet kosten. De opleidingen die jij noemt zijn daar een schitterend voorbeeld van. Je kunt je toch afvragen hoe serieus je een ICT bedrijf moet nemen dat zichzelf zo in de voet schiet door haar personeen niet eens meer op hun core product op te leiden?

En het wrange is dat Centric een eigen afdeling training heeft die de hele dag niets anders zitten te doen dan trainingen te ontwikkelen voor externe klanten. En dat er zat mensen zijn binnen Centric die maar wat graag hun kennis willen overdragen aan hun collega's, maar daarin niet gefaciliteerd worden.

Daarnaast hoeft een opleiding helemaal niet veel geld te kosten, want bij Centric krijg je altijd een boek en als je examen hebt gedaan vragen ze dat soms ook nog terug. Dus bezuinigen op iets wat op zich al niks kost is sowieso al een non-issue.

@Beetjejammer
Helemaal mee eens. Als medewerker zou ik volledig inzetten op een club die mij op opleidingsvlak veel te bieden heeft. Als je dan twee jaar helemaal niets krijgt, of alleen in de avonduren, dan kies ik niet voor zo'n toko.

Kortom, let op beste sollicitanten. Afspraken over te volgen opleidingen graag op papier maken. En in de baas zijn tijd...

Voorgaande topics doorlezen over bedrijven die nu opeens toch weer medewerkers werven kan overigens ook geen kwaad. Al was het maar om voorbereid te zijn :)

Wanneer gaat Computable verplicht stellen om je mailadres te tonen bij de berichten en je echte naam....

Ik zie dat er hier reacties weggehaald zijn???

Reacties die in jullie ogen niet gepast zijn of geen toegevoegde waarde hebben? Lees: Reacties die onze betalende klanten tegen de haren instrijken. Ze betalen goed voor dit soort gesponsorde artikelen en zitten niet te wachten op negatieve reclame.

Jammer....

Opmerking van de redactie:
Binnen afzienbare tijd gaan we werken met registratie van personen die willen reageren. Tot dan is iedereen vrij om te reageren, ook met fake namen en e-mail-adressen. Redactie Computable

Hallo Redactie, een begrijpelijke maar vervelende aktie.
Het zal jullie iig opbeuren dat ik dan toch verkies niet meer te reageren.

No offence verder, ik begrijp het wel hoor.

Als werkzoekende ICT'er met > 35 ICT-ervaring heb ik recentelijk een Open Sollicitatie gestuurd nav persberichten. Mijn Automatiseringskennis en -ervaring sloot helaas onvoldoende aan bij de projecten die zij uitvoerden. Met een beetje 'aanvullende' specifieke opleiding zou dat voor diverse functies verder geen probleem mogen zijn, mijns inziens. Kennelijk zoeken ze alleen mensen die direct inzetbaar zijn en niet degenen die iets qua 'opleiding' achterlopen?

Voor diegenen die denken dat ze bij Centric een goede werkgever vinden wees gewaarschuwd. Het verloop onder het personeel is enorm groot: interne reorganisaties, management gekonkel en teruglopende resultaten met name in IJsselstein (MIS). Er zijn momenteel meerdere bedrijven die werven maar die dat niet zo grootschalig aankondigen. Lees ook het artikel in Computable van Directeur HR van een paar maanden geleden eens. Ik heb er geen slechte werkgever aan gehad maar als je ambitieus bent, echt wat wilt leren en wat met je carriere wilt doen; dan zou ik maar eens verder kijken. Doorstroming en begeleiding is minimaal te noemen. Geen ideale plaats voor een starter of mid-career.

Gaat Centric nu alweer mensen zoeken? http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/loopbaan/3766261/1458016/banendag-centric-trekt-150-icters.html
Advies voordat je bij Centric gaat werken, lees de reakties ook op vorige Centric artikelen, om teleurstellingen te voorkomen.

Wel jammer dat de redactie nog steeds de d/t-regels niet kent.. (zie commentaar op reactie MarinaV)

Ik vind 16 reviews al een redelijk aantal waaruit best een betrouwbare score opgemaakt kan worden. Hoeveel wil je er hebben om het bruikbare informatie te noemen? Dit riekt inderdaad een beetje naar het beschermen van de adverteerder.

@piet lut
Verder nog wat te melden wat de moeite waart (met een T)
We zijn benieuwd naar je mening en een dtje of een tje verkeert (sorry) lezen we wel overheen.

Zelf ben ik al ruim 14 jaar werkzaam in de ICT branche en ik begrijp sommige reacties eerlijk gezegd niet.

Noem mij 1 detacheerder waar er geen inkomsten worden gerealiseerd via de werknemers al dan niet buiten in het weiland bij de klant of intern.

Een ao is net als een huwelijk, sommige duren jaren en zijn goed qua samenstelling, anderen worden vroegtijdig afgebroken.

Tel je zegeningen en haal het maximale uit jezelf en werkgever, lukt het dan niet kies dan voor wat anders

Het is wel erg makkelijk om op deze manier je (oude werkgever) af te lopen zeiken.

Kijk eens naar de mensen in de zorg en binnen het politieapp. Of die zo rijkelijk beloond worden. En wees nou eerlijk, we hebben allemaal een trucje geleerd waar toevallig een leuk bedrag tegenover staat.

@Tss Nou, vooruit: bij Centric weten ze ook wel dat hun imago voor verbetering vatbaar is. (zie: http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/loopbaan/3612366/1458016/centric-krenterig-imago-is-lastig-bij-werven.html)

Jammer dat ze ondertussen wel een arrogante houding blijven aannemen.. Wie bijv. het lef heeft extra navraag te doen over functies/arbeidsvoorwaarden, kan een snauw krijgen..

Iedereen zal wel eens een vervelende ervaring hebben met een bepaalde werkgever. Maar om dat direct maar op te schalen naar het hele bedrijf en alle medewerkers daarvaan, gaat erg ver.
Ik werk hier al heel lang en met veel plezier, heb geweldige collega's. Diverse onderzoeken hebben laten zien dat het salaris marktconform is.
En heb je een andere mening? Ga of blijf dan ergens anders werken.
Centric is een stabiel bedrijf dat in goede en slechte ICT-tijden goed presteert.

Als centric-medewerker, die er al 10 jaar zit, wil ik graag aanvullen: er is centric, en centric.
'mijn Centric', IT Solutions, kan en mag veel.
ITS is de projecten & software kant.
Opleidingen zijn voor mij nog nooit een probleem geweest (ok, ik mocht niet origami-vouwen voor gevorderden), maar Microsoft, VMware, Communicatie cursussen etc, alles heb ik doorlopen.
Bij ons geen ontslagen of weglopende mensen, hooguit het stukje dat wat anders wil, normaal verloop zeg maar.

Dan is er 'dat andere Centric', voornamelijk MIS.
Dit is meer de detacherings kant. Hier wordt meer ingezet op omzet dan training. (verder kan ik daar niet op ingaan, want is niet mijn onderdeel en zou ik alles baseren op roddels etc).

VMware gedaan? De officiele opleiding incl. een week training? Ik kan me niet voorstellen dat centric dat geld op tafel legt. Juist omdat centric zich vooral op low end werkzaamheden toelegt en er maar weinig projecten zijn waar diepgaande kennis voor gevraagd wordt. Ik vermoed dan ook dat het hier gaat om een boekencursus en niet de officiele van VMware.

En als dat wel zo is zal je wel een scholingsbeding hebben moeten ondertekenen.

En als reactie op centricer van hierboven kan ik zeggen dat de salarissen niet marktconform zijn. Dat is keer op keer uit onafhankelijke onderzoeken gebleken. Centric scoort niet alleen onder het landelijk gemiddelde van de branche, maar zelfs onder het landelijk minimum als het om salaris gaat!

Specialisten willen hebben voor 1650,- bruto! En die worden dan geacht daarvoor minimaal MCSE 2003, MCITP2008, CCNA en CCA te hebben. Kom-op zeg!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-17T16:29:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.