Claim van ton dreigt voor Klikwork

LinkiT en PQR laken guerrilla-actie

De guerrilla-actie die ict-recruiter Klikwork uitvoerde bij twintig ict-bedrijven, valt niet overal in goede aarde. Dienstverlener LinkiT heeft vermoedelijk schade aan een nieuwe trap die voor 100.000 euro is aangeschaft en PQR overweegt ‘verdere stappen'. In de nacht van 31 maart op 1 april 2011 werd op de stoep een tekst gespoten die direct was gericht aan de ict'ers van het bedrijf. Sommige bedrijven haalden hun neus voor de actie op. Andere dienstverleners waren dus ‘not amused'.

‘Wij zijn niet blij met deze actie', zegt een woordvoerder van infrastructuurdienstverlener PQR. ‘Dit is absoluut niet gepast. Ze proberen gewoon ons personeel te werven. We overwegen in ieder geval verdere stappen.' Wat die stappen zijn wil het bedrijf niet zeggen. Wel laat de woordvoerder weten dat de gespoten tekst blijft staan. ‘Wie de troep maakt, moet het opruimen. Ze komen maar terug.'

Schade

Klikwork ICT Recruitment ging in de nacht van 31 maart op 1 april 2011 langs twintig ict-bedrijven om daar een tekst op de stoep voor de hoofdingang te spuiten. ‘Ict'er, spring is in the air.' Volgens de recruiter is het een ludieke actie die tot naamsbekendheid als ict-werkgever moet leiden. Verschillende bedrijven kregen een bezoek, waaronder Sogeti, Inter Access, Qwise, BrainForce, PQR, LinkIT, Qurius en NetSourcing.

Bij LinkiT was de grootste antipathie voor de marketingactie. De ict-dienstverlener had net een nieuwe trap ter waarde van een ton euro aangeschaft die vier keer moet worden nabehandeld. Twee keer moesten nog worden gedaan, waardoor de stof nog poreus was. Het krijt dat Klikwork gebruikte, is nu in de trap getrokken en het is maar de vraag of dit er nog uit gaat. ‘We kunnen nu nog niet zien of we blijvend schade hebben', zegt een woordvoerder, ‘maar als dit zo is, dan stellen we ze hiervoor zeker aansprakelijk.'

Wortell

Bij Qurius wordt de soep niet zo heel heet gegeten. Ze zien daar de grap van de actie niet. Bij Qwise is het de betrokkenen niet eens opgevallen dat er iets op de stoep was gespoten. Wortell kwam er met een gelukje vanaf, door wegwerkzaamheden kon het kantoor niet worden bereikt. Bij Sogeti is de tekst opgevallen en wordt de beveiliging van het bedrijventerrein aangesproken hoe deze actie kon plaatsvinden. 's Nachts is namelijk het terrein afgesloten, maar toch kon er op de stoep worden gespoten.

Overigens verliep de guerrilla-actie niet vlekkeloos. Gepland was dat de actie om 04.00 uur 's nachts zou worden afgerond, maar dit liep twee uur uit. Er was met een auto over een pakket ochtendkranten van de Volkskrant heengereden waardoor de auto moest worden weggesleept. Van de actie is een video gemaakt.

Spring is in the air - Klikwork

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als dit geen 1 april grap is............

Reactie verwijderd. Dit is niet de plek voor reclame.

We hebben contact gehad met zowel PQR als Linkit. De soep wordt niet altijd zo heet gegeten als hij wordt opgediend en we zullen de partijen helpen bij de verwijdering waar nodig.

Deze actie is pertinent niet bedoeld als werving, het is slechts een 1 april grap en publiciteitsstunt, niet meer.

Het stoepkrijt is getest op verschillende materialen om er zeker van te zijn dat het eenvoudig te verwijderen is.

Uit bovenstaande lees ik dat wij (Wortell) de dans net ontsprongen zijn. Of het er nou aan ligt dat we in een oude kerk gevestigd zijn en dus enige vorm van zegen over ons hebben of ik vandaag jarig ben en het niet 'bekrijten' van de stoep als cadeautje kan ervaren weet ik niet. Op zich is het een leuke actie zolang blijvende schade maar is uitgesloten.

Van harte gefeliciteerd Danny - mooi pand trouwens! Rijd er af en toe langs...

@Danny gefeliciteerd met je verjaardag! Het zal een combinatie van die twee zijn verwacht ik.

Fijn weekend en wie weet tot snel!

Leuke actie! Maken jullie ook een filmpje als jullie het komen weghalen ;)

@InWork geen probleem, wanneer moeten we langskomen?

Leuke actie? Dacht het niet als ik die zo lees. Puur reclame en irritatie. Als dat het beste is wat iemand kan bedenken...

Aardige actie, via welk guerillia-bureau is dit gegaan?

Ik vind het een bijzonder ongepaste actie van klikwork. Zelfs als het alleen maar een ludieke publiciteitstunt was, doe je dat gewoon niet op het terrein van iemand anders. Ik kan me voorstellen dat daar ook nog strafrechtelijke maatregelen tegen genomen kunnen worden omdat art. 461 van toepassing is.

Hoewel klikwork aangeeft dit niet als personeelstrekker te hebben bedoeld, weten ze donders goed dat dit wel het effect gaat hebben. Anders hadden ze er geen link naar de website bij gezet om de aandacht op klimwork te vestigen. Ze zeggen op die website wel dat ze zijn gespecialiseerd in veel betere wervingsacties, maar waarom dan toch deze actie?

Klikwork heeft toch een naam hoog te houden, ik vind dit ver beneden hun kunnen en status.

Los van de doelstelling van Klikwork: Het is altijd van algemeen nut om prikkelende, irriterende en ludieke acties uit te voeren. Je ziet het hier aan de reacties: het schud mensen weer even wakker.

Niet zo zuur reageren dus mensen, Klikwork is gewoon goedaardig aan het klieren en dat zouden meer mensen moeten doen. Er zijn geen gewonden gevallen, alleen een lelijke trap beschadigd.

Tja.. slechte grap, maar doe niet zo zuur zeg....

En een trap van een ton... Doe normaal zeg...
Maar schade toe brengen is ook weer niet nodig... Als ik het goed begrijp is klikwork bereid om het schoon te maken... Gewoon uitnodigen om de zooi op te laten ruimen en volgend jaar een leuker grapje bedenken...

@Fedor: Als je concullegas volgens jaar met zijn allen hun logo op de gevel van KLikwork komen krijten is dat dus in orde?

De trap van LinkiT is schoon, we hebben met PQR gesproken en de lucht is ook daar geklaard. We hebben deze ochtend een bak koffie bij InWork gedronken en de stoep schoongemaakt.

Tot 1 april 2012 - SPRING is in the Air!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-01T11:43:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.