Ciber Nederland zoekt 150 ICT'ers in 2011

Ict-dienstverlener Ciber zoekt 150 nieuwe medewerkers voor de Nederlandse organisatie. Hiervoor heeft het bedrijf Onno Coenen aangesteld als recruimentmanager. Ciber zoekt vooral consultants, beheerders en projectmanagers, verspreid over verschillende disciplines, waaronder SAP, Oracle, Microsoft, Java en Tibco.

Met het aannemen van 150 ict'ers denkt Ciber het totale personeelsbestand te vergroten van vijfhonderd naar ruim zeshonderd. De groei is noodzakelijk doordat de dienstverlener onlangs verschillende grote klanten heeft aangetrokken waar grote projecten gedraaid gaan worden.

Recruitmentapparaat

Voorheen leunde Ciber bij het werven van nieuwe medewerkers vooral op externe recruiters. ‘Maar dat gaan we afbouwen', zegt de nieuwe recruitmentmanagers Onno Coenen. ‘We gaan het op eigen kracht doen en tuigen een eigen recruitmentapparaat op. Dit team gaat bestaan uit vier personen, inclusief mijzelf. We zullen vooral gaan werven via social media en via het eigen personeel.'

Coenen is bekend bij ict-dienstverlener Ciber. Voordat hij de leiding kreeg over de nieuwe recruitmentafdeling was hij als salesmanager voor het bedrijf werkzaam. Ciber opereert wereldwijd, in Nederland heeft het vestigingen in Eindhoven, Nieuwegein, Den Bosch, Rotterdam en Amsterdam.

2010

In 2010 zocht Ciber honderd nieuwe ict'ers. Die zoektocht leverde uiteindelijk een netto groei op van net onder de vijfhonderd naar net boven de vijfhonderd medewerkers. Coenen: 'Vorig jaar hebben we niet helemaal behaald wat we wilden bereiken. Vandaar dat we nu zelf gaan werven. Voor 2011 gaan we er volle bak tegenaan. We richten ons op een netto groei van honderd man.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuke reclame. Alleen beetje jammer dat dezelfde 'gratis' reclame vorige jaar ook al gebruikt werd.

De werving van 100 ICT-ers resulteerde in een toename van net onder de 500 tot net boven de 500 werknemers. Mij lijkt dat ze er van die 100 maar een paar hebben aangenomen? Waarom dan als je er 100 nodig hebt?

Leuk bedrijf om voor te werken.

"Leuk bedrijf om voor te werken"

Neem aan dat je sarcastisch bent omdat je "ex" erboven hebt gezet neem aan dat je een ex medewerker bent

Nou, we kennen Onno en dat gaat echt wel goed komen, vooral als de doelen helder in beeld blijven...

Ongekend dat zij maar blijven groeien, ook in de voorgaande jaren toen andere bedrijven aan het krimpen waren. Zij gaan gewoon gestaagd door. Geen recessie gevoelige onderneming. Moet een goede partij zijn.

@Peter, mijn commentaar was niet sarcastisch.Dat is de waarheid.

@Gast2: Hoezo, recessie ongevoelig? Over 2010 heeft Ciber met verlies gedraaid (zie www.ciber.com).

Ciber is gewoon een standaard IT-bedrijf (13 in een dozijn). Veel support en 'bulk' IT (SAP, Oracle beheer)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-07T08:10:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.