KIK Group lijft Finance Ventures in

Detacheerder richt vizier nu op ict-infrastructuur

De Amsterdamse KIK Group neemt het in Almere gevestigde Finance Ventures over. Dit bureau is gespecialiseerd in financieel advies, consultancy en interim professionals. Op ict-gebied heeft Financial Ventures kennis in huis van financiële informatiesystemen en business intelligence. De KIK Groep is een detacheerder op het gebied van ict en financiën. Het bedrijf verwacht de komende tijd nog meer gerichte acquisities te plegen, maar dan om de ict-infrastructurele kant te versterken.

Voor het vorig jaar september gestarte KIK betekent de overname van Financial Ventures de eerste acquisitie. Het bedrijf is opgericht door Peter Smit (oprichter van detacheerder DPA) en Raymond Meijer (ex-IBM, ex-Quest Software). Het duo wil de KIK Group de komende jaren laten groeien naar ruim honderd medewerkers en een omzet van 12 tot 15 miljoen euro. Nu werken er 48 man. Daar komen twaalf man van Finance Ventures bij. Dit bureau werd in 2002 opgericht door Pieter van Geet.

Volgens Meijer staat de KIK Group na de overname van Finance Ventures, dat een omzet van een paar miljoen draait, ongeveer op de helft van de geambieerde omzet. 'We willen over twee, tweeënhalfjaar onze doelstelling hebben behaald. Maar dat hangt natuurlijk ook af of we voldoende goede medewerkers kunnen aantrekken om te blijven groeien. Groei is geen doel op zich.'

Rommelen

De KIK Group bestaat uit drie onderdelen: KIK for IT, KIK for Storage en KIK for Finance. Meijer zegt nog te zoeken naar kleine overnames met maximaal een paar man personeel om de ict-kant van het bedrijf te versterken. 'Wij hebben kennis in huis van infrastructuren en opslag, Microsoft-virtualisatie en netwerken. Vooral op de opslagmarkt gebeurt momenteel veel. Het rommelt nogal bij diverse bedrijven. Daar profiteren wij van.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Uit welgeinformeerde bronnen heb ik vernomen dat Finance Ventures inmiddels ter ziele is wegens financieel wanbeleid van Peter Smit en dat Peter Smit niet langer verbonden is aan KIK............de historie herhaalt zich.

Dat klopt helemaal! KIK group BV is inmiddels in surseanse van betaling. Hij heeft weer mensen heel veel leed aangedaan en is weer gevlogen.

De reactie van Kees Scheffel klopt niet helemaal. Finance Ventures is door de oprichter weer teruggenomen en bestaat gewoon nog steeds. Deze overname is de zoveelste mislukking van Peter Smit. Goed dat Finance Ventures op tijd is ontsnapt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-11T10:50:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.