Philips benoemt Jeroen Tas tot ICT-directeur

Elektronicaconcern Philips benoemt Jeroen Tas tot chief information officer. Tas is mede-oprichter van Mphasis, offshore-dochter van HP en werkte in het verleden voor DEC en Philips in systeemconsultant- en managementfuncties. Hij neemt de cio-taken over van Maarten de Vries. De scheidend ict-directeur bekleedde die functie sinds 2008. Hij had een dubbelfunctie van cio en supply chain officer en gaat zich binnen Philips nu volledig richten op voorraadbeheer.

Tas begint op maandag 18 april 2011 aan zijn nieuwe baan. Philips scheidt vanaf die datum de verantwoordelijkheid voor ict en voorraadbeheer. Het bedrijf wil door slimme inkoop en bevoorrading winstgevender worden. Een betrokkene meldt aan Computable dat De Vries zich als cio vooral bezighield met het reduceren van automatiseringskosten. Tas zou zich als cio weer meer moeten gaan richten op de toegevoegde waarde van ict.

De Vries centraliseerde de automatisering die binnen Philips vooral rond de divisies was georganiseerd. Hij vertelde in 2009 aan Managementscope: 'Traditioneel hebben we onze klanten benaderd vanuit de silo's, met een dramatische diversiteit aan platforms en applicaties. Nu gaan we als één Philips één wereldwijde organisatie opzetten die it-applicaties regelt.'

Daarbij gaf hij de oprichting aan van Philips IT Application Organization dat alle it-projecten uitvoert en verantwoordelijk is voor applicatie-support en operations. 'Een ziekenhuis is immers niet alleen een klant voor Health, maar ook voor Lighting en Consumer lifestyle', aldus De Vries.

Philips

Philips kondigde in 2009 aan het aantal ict-leveranciers drastisch te verminderen. De Vries liet destijds in de Economic Times optekenen dat de ict-kosten in 2011 met 30 procent moeten zijn verlaagd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-11T16:16:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.