ECDL: pak lage computervaardigheid aan

Certificaat

Lage computervaardigheid bij medewerkers moet aangepakt worden. Dit vindt ECDL (Europees Computer Rijbewijs) Nederland-directeur Roy Osinga. Jaarlijks wordt er in Nederland 23 miljard euro verspild doordat werknemers niet goed met de computer weten om te gaan. Osinga vindt dat dit opgelost moet worden door te investeren in bekwaam personeel.

‘Doodzonde is het.' Osinga kan maar niet begrijpen dat bedrijven niet willen investeren in het opkrikken van de basale computerkennis. ‘De ict-afdeling moet belangrijke migratiemomenten aangrijpen om mensen gericht vaardiger te maken. Dat zijn wellicht momenten dat ook het management meer ruimte geeft voor investeren in bekwaam personeel.'

Osinga legt de verantwoordelijkheid voor de bijscholing dus bij de ict-afdeling. Computable-experts van het topic Beheer zijn het daar niet altijd mee eens. Ook de afdeling functioneel beheer kan hier een rol in spelen. Weer een ander meent dat het opvijzelen van de kennis valt onder hrm. Tot slot wordt geopperd om extern iemand in te schakelen. De meningen zij beschreven in een apart artikel.

Achtergrondartikel

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Natuurlijk wil Osinga dat er geïnvesteerd wordt. De minimum standaard voor computervaardigheden is ECDL.

Maar vraag eens aan het bedrijfsleven om te investeren. Zeker in zoiets als basale computervaardigheden, waarvan elke werkgever verwacht dat iedereen die heeft, is niet bepaald topprioriteit van het bedrijfsleven.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-18T11:26:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.