Gemeente Den Haag stelt ook CIO aan

Jan Willem Duijzer is aan de slag gegaan als chief information officer (cio) van de gemeente Den Haag. Duijzer bekleedde deze post al bij het voormalige ministerie van Landbouw, Visserij en Voedselkwaliteit. De benoeming van Duijzer tot cio bij Den Haag is officieel vanaf 1 maart jongstleden ingegaan.

Duijzer, geograaf en jurist, heeft al een loopbaan van ruim twintig jaar in de ambtenarij. Voordat hij cio werd van het ministerie van LNV was hij directeur Bedrijfsvoering bij de Voedsel en Warenautoriteit. In het vakblad PM vertelde hij recent dat hij zijn benoeming tot cio als een groot voordeel heeft ervaren. Reden daarvoor was een totaal mislukt ict-project bij LNV. De implementatie van Oracle e-Business Suite bij de Dienst Regelingen was volledig uit de hand gelopen en had bijna vijftig miljoen euro gekost. Volgens Duijzer is het bij een departement waar de ict-begroting meer dan honderd miljoen euro bedraagt, zoals onder meer bij LNV het geval was, van belang dat de cio een volwaardige functie heeft. 'We hebben bij de overheid te maken met onvolwassenheid in de informatie- en ict-functie en het is dringend noodzakelijk dat dit op de kaart wordt gezet', stelt hij in het PM-artikel over cio's bij de rijksoverheid.

Grote steden

Met de benoeming van Duijzer hebben de vier grote steden in Nederland nu elk een cio. Bij Amsterdam is dat officieel Claudia de Andrade-de Wit, maar die wordt momenteel wegens ziekte vervangen door Johan Boomgaardt. In Rotterdam is Hans Nijman aan de slag en bij de gemeente Utrecht is sinds afgelopen februari Math Muijres benoemd tot cio ad interim. Hij heeft, net als Nijman, onder meer als taak om een programmabureau rond de post van cio op te zetten. Muijres is voormalig it-directeur van het UWV geweest en cio van Drechtsteden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-29T10:08:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.