Logica helpt studenten aan een borrel

Ict-dienstverlener Logica organiseert in mei 2011 drie netwerkborrels om studenten op weg te helpen met de start van hun carrière. Tijdens de zogeheten career drinks krijgen studenten de gelegenheid om te speeddaten met instromers (ex-studenten) die bij Logica werken. De studenten kunnen ook advies krijgen over het opstellen van hun cv en er is ruimte om te netwerken. Logica hoopt met de borrels 150 nieuwe mensen te werven.

De borrels vinden op 18, 24 en 25 mei 2011 plaats in respectievelijk Rotterdam (Cocktailbar Blender), Amsterdam (Escape Lounge) en Den Haag (Club Millers). De dienstverlener is met een bus het land ingetrokken om de netwerkborrels bekend te maken bij studenten van hogescholen. De netwerkwerborrels zijn onderdeel van Logica's bredere wervingscampagne waarin meer dan vijfhonderd nieuwe mensen worden gezocht.

Masterclasses

De speeddates die Logica organiseert zijn om studenten warm te laten lopen voor verschillende masterclasses die de dienstverlener gaat houden. Op 1 juni 2011 zijn dat de masterclasses SAP business consulting, testanalyse en test engineering, op 1 juli volgen virtualisatie, business informatie analyse en ontwerp, certified Java developer, it-management, Microsoft Sharepoint-specialist en business intelligence. De masterclasses zijn bedoeld als startersmogelijkheid. Wanneer een student een masterclass positief afrondt, krijgt hij een contract van Logica aangeboden. Tijdens de borrels kunnen studenten die gaan afstuderen ook hun ideeën voor een afstudeeropdracht bij Logica aandragen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Creatief, zo deden ze vroeger de werving van zeelieden. Een hoop drank erin en ze pas wakker laten worden worden op volle zee. :-)

Mmm, wat willen ze hier nu weer mee uitstralen, die Logicanen?
1. je moet wel bezopen zijn, om daar te werken
2. Logica maakt meer kapot dan drank kan goedmaken
3. Liever 2 bezopen studentjes in de hand, dan goede ervaren consultants bij de klant.

Ik weet het niet.

Aangezien dat ervaren IT'ers weten hoe Logica met hun medewerkers omgaat, en dus niet bij Logica willen werken, moet Logica schoolverlaters verleiden om voor hun te werken. En i.c.m. drank dan tekent de meeste studjes toch zonder dat zij 1 woord gelezen te hebben.

@Jokertje: Briljant! LOL!

Hier ook, ik heb me de vrijheid gepermiteerd een uitspraakt op mijn website te vermelden (uiteraard met bronvermelding)

Leuke reacties! Ikzelf denk dan wel weer: jammer want op deze manier worden mensen wellicht afgeschrikt om bij Logica te gaan werken omdat er een stel grapjassen bijzitten die onzinnigheden uitkramen. (in moeilijke tijden is het bij ieder ander consultancy bedrijf zo dat overhead eruit wordt gezet) Jammer dat de redactie van Computable dit zomaar laat gebeuren overigens, dit geeft in mijn ogen dan ook weer de kwaliteit van deze website aan.

Zo bedenkt iedere grote detacheertoko een manier om mensen te werven. Een borrel is goedkoper dan een recruiterbureau inhuren en het spreekt studenten altijd aan om gratis te borrelen.

Advies krijgen over het opstellen van het CV??? Waarom niet gelijk een kant en klaar CV opstellen voor de kandidaat, weet die in elk geval zeker dat die wordt gelezen, want de gemiddelde recuiter scant alleen op wat hype-woordjes om te beoordelen of jij die geschikte logicaan/ordinees/sogetist/capgeminist bent....

@Logicaan: let op je grammatica! Nu laat je het klinken alsof er bij Logica grapjassen zitten die onzinnigheden uitkramen. Als dat zo is zal dat wel door de d… nee, flauw.
Overigens ben ik het niet met je eens dat deze reacties niet geplaatst zouden moeten worden – ze dienen slechts ‘bondig, professioneel en beschaafd’ te zijn (zie onder het reactievenster) en het is aan Computable daar de grenzen voor te stellen. Ik pleit er wel voor dat lolbroekerij en zeurpieterij beter op een subpagina geplaatst kan worden zodat het serieuze werk wat eerder in het oog springt.

@logicaan:

"Jammer dat de redactie van Computable dit zomaar laat gebeuren overigens..."
Bij Logica mogen mensen ook hun mening niet geven of grappen maken??

"in moeilijke tijden is het bij ieder ander consultancy bedrijf zo dat overhead eruit wordt gezet"
Dit is niet bij ELK consultancy bedrijf zo. Er zijn ook andere manieren om je te beschermen tegen moeilijke tijden die NIET over de ruggen van het personeel gaan.

Waarom zou je niet de draak steken met dit soort doorzichtige opportunisme? De schoolverlaters van tegenwoordig weten heus wel te vinden wat er over dit soort bedrijven geschreven wordt. Die vinden het heus niet erg om even gratis te 'tanken'. Of om een gratis cursus te krijgen en dan vriendelijk te bedanken voor een contract.

Logica is in zijn soort niet beter of slechter dan de concurrenten. Prima idee zo'n borrel, op zoek naar talent.
Hoewel je je er goed kunt ontwikkelen, deel ik de slogan "releasing your potential", niet voor 100%.

@Kees Vlees: gelukkig is dat de slogan van twee jaar terug. Even je cache refreshen :P

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-12T15:13:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.