Dienstverlener overweegt nieuw kantoor in zuidwesten

Atos Origin kijkt naar huisvesting

Ict-dienstverlener Atos Origin kijkt kritisch naar de benutting van zijn kantoren in Rijswijk en Utrecht. Wanneer de overname van SIS doorgaat, krijgt het bedrijf er ook een vestiging in Zoetermeer bij. Geografisch gezien zijn dat mogelijk teveel kantoren in één regio. Ook kijkt de dienstverlener naar zijn datacentra in Amsterdam en Eindhoven. Door overname van SIS komt daar ook een rekencentrum in Zoetermeer bij.

Heel concrete plannen zijn er nog niet, maar de Nederlandse directeur van Atos Origin Rob Pols kijkt wel al naar de huurcontracten. ‘Met Atos Origin hebben we een mooie geografische spreiding in Nederland. Als de overname van Siemens IT Solutions and Services (SIS) doorgaat, krijgen we er een kantoor en datacenter in Zoetermeer bij. Dan zitten we qua kantoren met Utrecht en Rijswijk wel heel erg dicht op elkaar. Dat is niet nodig, en daarom zoeken we de huurcontracten uit. Als er een huurcontract binnen drie jaar afloopt, dan is het mogelijk slimmer om kantoren samen te voegen.'

Pols denkt ook dat een derde datacenter niet nodig is en dat Atos Origin na de overname van SIS de dienstverlening via twee datacenters aankan. Pols kijkt ook hier naar afgesloten contracten en wil de ict-infrastructuur binnen de datacentra zo efficiënt mogelijk maken.

Nieuw kantoor

Het eventueel samenvoegen van kantoren of datacentra heeft volgens Pols niets te maken met bezuinigingen of een reorganisatie. ‘Het gaat vooral om de geografische dekking. We overwegen namelijk ook een nieuw kantoor op te zetten in het zuidwesten van het land. Daar zijn wij nu niet goed vertegenwoordigd.'

Toch zou samenvoegen wel een bepaalde vorm van kosten besparen zijn. Pols: ‘Doordat ook wij bezig zijn met het doorvoeren van het nieuwe werken, hebben we wat vierkante meters over. Dat is zonde en kost onnodig geld. Dat speelt ook mee in de afwegingen die we maken ten opzichte van de huisvestiging. Grote veranderingen zullen er niet plaatsvinden. We houden een mooie geografische spreiding van onze kantoren.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Atos heeft steeds meer werkplekken over.
Alles wordt gedaan om het werk weg te zetten naar andere landen.
India Suriname Polen
en als het werk weg is dan volgen zeer snel de mensen omdat ze overcompleet (te duur) zijn.
Zo worden de mensen die er hard gewerkt hebben in de kou gezet, en de mensen die van de andere bedrijven overgenomen zijn er uit geschopt.
En omdat de kwaliteit minder is worden ook de bedrijven die hun vertrouwen in Atos gegeven hebben ook steeds minder van diensten voorzien.

wat een ongenuanceerde reactie, volgens jouw denkwijze zouden we hier nog steeds t-shirtjes maken, koken op kolen en al het speelgoed hier maken ipv alles uit China te halen. Punt is dat veel IT werkzaamheden (niet alle) niet zo goed en vooral goedkoper in lage lonen landen uitgevoerd kunnen worden.Als je daar als onderneming niet in mee gaat, zit je al heel snel in zwaar weer, kijk maar eens naar Getronics en Ordina die er niet in geslaagd zijn een goede mix te vinden tussen offshore en onshore werkzaamheden. Dat het niet leuk voor de btetrokken is, is duidelijk, maar beter een gezonde bedrijfstak met minder medewerkers hier in Europa dan het moeten stoppen van de bedrijfsvoering. De Indiaase bedrijven als TCS, Wipro etc zouden dat heel graag zien om vervolgewns de werrkzaamheden over te nemen, maar dan nog veel meer gebaseerd op offshore activiteiten. We zullen er aan moeten wennen dat de groei in Azie zit en niet meer zo sterk in Europa als vroeger.

Vreemde communicatie, gezien er steeds datacenter ruimte tekort is. Betere locatie voor nieuw DC Atos zou het Noorden van Belgie zijn. Antwerpse haven - Noorderkempen industrie. Kijken naar grijze zones wat betreft locatie. Rekening houden met energie voorziening, veiligheid, toegankelijkheid. Idem voor de werkplekken. Analyse van innovatieve, flexibele en mobiele werkplekken ipv van de focus, vertrekpunt te leggen op consolidatie.

Je zou maar in Zoetermeer wonen als SIS-er. Wordt er gelijk gepraat over verhuizen. "resistance is futile"

Punt is dat veel IT werkzaamheden (niet alle) niet zo goed en vooral goedkoper in lage lonen landen uitgevoerd.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-13T15:20:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.