Groen licht voor fusie verenigingen NGI en VRI

Handen schudden

De fusie tussen het Nederlands Genootschap voor Informatici (NGI) en de Vereniging van en voor Registerinformatici (VRI) gaat door. Beide beroepsverenigingen hebben hiervoor op 16 mei een intentieverklaring getekend. NGI en VRI waren sinds eind 2010 met elkaar in gesprek over een eventuele samensmelting. De nieuwe ict-beroepsorganisatie zegt nadrukkelijk de samenwerking met andere ict-verenigingen te gaan zoeken.

Het NGI (ruim vijftig jaar oud) richt zich op de hoger opgeleide ict'ers en ict-studenten. De 27-jarige VRI behartigt de belangen van registerinformatici. In de nieuwe vereniging, waarvan de naam nog onbekend is, kunnen zowel de NGI- als de VRI-leden de titel 'register-informaticus' verwerven. Het Nederlands Informaticiregister wordt in dit kader toegankelijk gemaakt voor alle ict-professionals in Nederland. Zo'n gezamenlijk beroepsregister met bijbehorende gedragscode waarborgt de kwaliteit van het beroep ict'er, aldus het NGI en de VRI.

Versnippering

De nieuwe ict-beroepsorganisatie zegt nadrukkelijk te willen samenwerken met andere ict-verenigingen. Doel is om niet alleen de leden meer waarde te kunnen bieden maar ook sterker te staan als vertegenwoordiging van de gehele Nederlandse ict-beroepsgroep. Er bestaat namelijk een veelheid aan ict-verenigingen, wat zorgt voor een versnipperd beeld van de ict-arbeidsmarkt. Eind vorig jaar sloot NGI al een samenwerkingsovereenkomst met Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN), een vereniging voor systeem- en netwerkbeheerders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ben benieuwd naar de uitkomst van de fusie. Ben wel van mening dat dit de kwaliteit van de professionals op IT gebied een goeie boost kan geven.

Gelukkig hebben NGI en het VRI (eindelijk) deze stap concreet gezet. Het idee van samenwerken is de beste optie om een aantal uitdagingen in ons vakgebied snel, adequaat en professioneel aan te pakken: kwaliteit HBO onderwijs; revaluatie "oudere informaticus"; innovatie door digitale transformatie etc. Ik wens Klaas en Jeroen een zeer gemeend succes toe.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-16T11:26:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.