Capgemini leidt allround SAP-projectmanager op

Ict-dienstverlener Capgemini start een opleiding tot allround SAP-projectmanager. De opleiding is gericht op ervaren projectmanagers zonder of met beperkte kennis van SAP-software en SAP-experts met beperkte kennis van projectmanagement en leidinggeven. De ontwikkelaars van de opleiding, SAP Education en Capgemini Academy, zeggen het beste van twee werelden in één opleiding te verenigen.

De drie verplichte onderdelen zijn generieke projectmanagement-vaardigheden, basiskennis van SAP-producten en SAP-projectmanagement. Het basisprogramma kan afhankelijk van individuele behoeften worden uitgebreid met vier specialistische trajecten. Binnen SAP-projectmanagement zijn dat bijvoorbeeld de modules SAP Solution Manager, RunSAP en ASAP. De lesstof is in het Engels, de training zelf kan zowel in het Nederlands als in het Engels worden gegeven.

De duur  van de cursus varieert  van een dag tot twintig dagen. Het gaat om losse modules die worden afgestemd op de vraag van de cursist. In een vervolgopleiding kunnen cursisten kiezen voor gespecialiseerde projectmanagementcertificeringen als Prince2, PMI en MSP.

Hoofd-opleidingen van SAP Nederland, Pieter de Jong: 'Bij een SAP-implementatie zijn er hoge verwachtingen van snellere doorlooptijden en lage kosten. Van allround SAP-projectmanagers wordt verwacht dat ze SAP kennen als hun broekzak én dat ze elk project binnen tijd en budget en volgens de scope tot een goed einde kunnen brengen.'

Den Bosch en Utrecht

De lessen over de SAP-producten en projectnethoden vinden plaats op het Nederlandse SAP-hoofdkantoor in Den Bosch. De projectmanagementmodules worden gegeven bij Capgemini in Utrecht.

SAP en Capgemini geven nog geen informatie over het aantal cursisten omdat de opleiding pas sinds kort beschikbaar is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

nu meen ik me herinneren uit de tijd dat ik wat projectmanager achtige cursussen deed projectmanager zowieso productonafhankelijk was.

of krijgen we straks SAP PM-ers, Cisco-PM-ers, HP-PM-ers, Joomla-PM-ers enz enz?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-19T11:53:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.