25 Logica-consultants halen BI-certificering

25 Logica-consultants hebben het CBIP-certificaat behaald Dat staat voor Certified Business Intelligence Professional. Het is een leveranciersonafhankelijk certificaat. De Europese ict-dienstverlener zegt over vijftig CBIP-gecertificeerde bi-professionals te beschikken en claimt een kwart van alle CBIP-gecertificeerde bi-professionals in Nederland in dienst te hebben.

Het CBIP certificeringsprogramma is een initiatief van The Data Warehousing Institute (TDWI), dat in 2004 in samenwerking met het Institute for the Certification of Computing Professionals (ICCP) is gelanceerd. Het is de enige tool- en leverancieronafhankelijke certificering op het gebied van business intelligence en datawarehousing. De certificering gaat in op de theoretische kennis en er wordt uitgebreid aandacht besteed aan grootschalige praktijk cases.

Logica ziet in de markt een steeds grotere vraag naar consultants die het gehele database- en informatielandschap kunnen overzien. Dit is dan ook de reden waarom Logica vorig jaar een groot opleidingstraject is gestart met als resultaat de 25 Certified Business Intelligence Professionals.

QlikTech

Begin maart 2011 sloot Logica ook al een overeenkomst met BI-leverancier QlikTech. De dienstverlener telt nu honderd consultants met kennis van QlikView (de software van QlikTech). Het dienstenbedrijf verwacht het aantal adviseurs met kennis van die software in 2011 te verdubbelen tot ongeveer tweehonderd man. Om dat te bereiken is een trainingsprogramma voor consultants opgezet.

Logica heeft al verschillende samenwerkingsovereenkomsten met grote bi-leveranciers als IBM, Informatica, SAP en Oracle.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waarom is dit nieuws? Consultants halen toch wel vaker certificaten?

Nou joepie, 25 in 1 keer.....

Het is een wat eenzijdig bericht, hoeveel hebben dat behaald bij de concullega's? Is zoiets moeilijk te behalen, vraagt de markt alleen nog naar CBIP'ers?
Wat moeten wij denken van de 25 mensen bij Logica. Waren dit bankzitters, konden ze nergens heen zonder een CBIP diploma op zak?

Vragen vragen vragen.

Dit riekt inderdaad naar wat sluikreclame Sander. Wat is het dat dit in de nieuwsbrief van de computable moet? De opleiding an sich, het aantal van 25, of iets anders?

Komt wel een beetje als mosterd na de maaltijd. Old school certificering in een very fast changing technology. Volgend jaar maar weer de schoolbanken in.

De markt ziet steeds minder goedgeschoolde consultants omdat bedrijven, zoals o.a. Logica, al jaren de trainingsbudgetten dichtknijpt. Dan is 25 man ineens heel goed nieuws en sta je meteen bovenaan de nieuwspagina van Computable... de komende 2 uur dan.

Ai,ai, ai...computable toch! Dit heeft toch geen enkele nieuwswaarde? Kom op zeg! Denk om jullie reputatie hoor...

Ik vind het wel fijn dat dit berichtje er staat. Ook al is het sluikreclame. Ik was al een tijdje op zoek naar een goede, pakket-onafhankelijke training op BI gebied...

Business Intelligence is eigenlijk een paradox...

Het CBIP is wel even iets anders dan de gemiddelde M$/Java/SAP/Oracle/IBM/noemmaarop-certficering die elke schoolverlater na 4 weken studie kan halen. CBIP is toonaangevend en voor het behalen ervan heb je een flinke dosis ervaring nodig. Dit is zeker niet voor iedereen weggelegd.
De gecertificeerden zijn zeer zeker geen bankzitters, er is bijna een jaar aan studie (avonduren) aan vooraf gegaan, tevens zijn er nog een aantal mensen niet geslaagd voor het examen.
Zoals het artikel aangeeft heeft Logica zo'n 25% van de CBIP-gecertificeerden in dienst, hieruit kun je een van twee conclusies trekken:
1) Concurrenten hechten geen waarde aan het CBIP
2) Logica loopt voorop in BI-land

Neem van mij aan dat bewering 2 de enige juiste is. CBIP certificering wordt door mensen die er toe doen in BI-land zeer gewaardeerd, ook door klanten!

@Marcel die een goede, pakket-onafhankelijke training zoekt: zeker doen!

Natuurlijk is dit sluikreclame. 80% van de artikelen hier is sluikreclame.

Los daarvan is dit weer een voorbeeld van hoe belangrijk certificaten worden gevonden terwijl het geen absolute garantie is dat het in de praktijk ook goed gaat. Het is hoogstens een suggestie dat de persoon weet hoe het zou moeten.

Wat werkelijk interessant is dat de vraag naar BI nu groeit. Eens kijken of Computable zich daar in wil gaan verdiepen.

Nog leuker is m.i. de vraag of deze 25 nieuw gecertificeerde consultants over drie jaar voldoende 'CBIP credits' hebben opgebouwd zodat ze zich ook dan nog steeds CBIP consultant mogen noemen?

Ik zit nu 15 in BI consultancy land. Maar er zijn maar zeeeeer weinig bedrijven/klanten die vragen om CBIP gecertificeerde consultants. En als dan iemand gecertificeerd is, vraagt de klant wat het is.
Enne,beste Insider. Logica is de afgelopen jaren alleen maar gekrompen in BI. Nooit gezien bij koplopers in de markt

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-20T11:21:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.