SAP voorziet Tilburgse universiteit van lesstof

Studenten

De Tilburg University neemt als eerste universiteit van Nederland deel aan het SAP University Alliances-programma. De bedrijfssoftwareleverancier levert lesmateriaal en onderzoeksmogelijkheden voor de bacheloropleiding Economie en Informatica en de masteropleiding Informatiemanagement. Door de overeenkomst moeten de studenten naast theorie meer vaardigheden opdoen met het gebruik van bedrijfssoftware. Als eerste gaan veertig studenten van de bacheloropleiding en zestig masterstudenten met de software aan de slag.

Op termijn wordt de samenwerking mogelijk uitgebreid naar opleidingen als International Business Administration (IBA) en bedrijfseconomie. Opleidingsdirecteur Economie en Informatica Hans Weigand stelt dat studenten beter voorbereid de arbeidsmarkt opgaan als ze tijdens de opleiding kennis hebben gemaakt met bedrijfssoftware zoals SAP. 'Wij laten de studenten al in het onderwijsprogramma bedrijfsprocessen ontwerpen en implementeren in de systemen van SAP.'

Volgens de onderwijsdirecteur past het systeem goed in het onderwijsprogramma van Informatiemanagement, omdat juist daar een brug wordt geslagen tussen techniek en management. Hij licht toe: 'Wij bieden een algemeen theoretische opleiding en willen niet leveranciersgebonden zijn. We merken dat er vanuit het werkveld behoefte is aan praktische kennis van bedrijfssoftware. Die praktische toepassing moet de theoretische kennis versterken.' Op verzoek van de raad van advies werd contact gezocht met SAP.

SAP University Alliances

De opleiding heeft ook overeenkomsten met bpm-leverancier Cordys en gebruikt voor statistiek en analyse software van SPSS. De samenwerking met SAP gaat een stap verder. Via demonstraties simulaties, oefeningen, casestudies en onderzoeksprojecten kunnen studenten de theorie in praktijk brengen en hun vaardigheden ontwikkelen. De universiteit krijgt toegang tot de software van SAP die in het University Competence Center (UCC) van de Otto-von-Guericke University in de Duitse stad Magdeburg wordt gehost.

De in 1988 opgerichte SAP University Alliance heeft inmiddels overeenkomsten met ruim duizend universiteiten en hogescholen in dertig landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-24T11:21:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.