Ict-studenten naar laatste ronde Image Cup van Microsoft

TU Delft creëert slimme stad met City Cloud

Studenten van de TU Delft hebben onder de naam ‘City Cloud' een mogelijkheid gecreëerd om alle beschikbare data binnen een stad aan elkaar te koppelen, zodat burgers, bedrijven en de overheid voor hen relevante informatie kunnen opvragen. De TU Delft is met dit idee tot de laatste ronde doorgedrongen van de Imagine Cup, een jaarlijkse wedstrijd van Microsoft om wereldwijd ict-talent uit te dagen technologische oplossingen voor de toekomst te ontwikkelen.

De Imagine Cup, waarbij ook ceo Steve Ballmer van Microsoft aanwezig is, vindt dit jaar voor de negende achtereenvolgende keer plaats. Studenten uit meer dan 120 landen reizen naar New York af om hun kennis, creativiteit en passie voor technologische innovaties in de praktijk uit te voeren. Dit jaar dienen alle presentaties een bijdrage te leveren aan het realiseren van de Millenniumdoelen van de Verenigde Naties, zoals bijvoorbeeld het bestrijden van armoede en respecteren van het milieu.

Goed voor portemonnee

De City Cloud biedt hier op verschillende manieren een oplossing voor. ‘In de City Cloud kan bijvoorbeeld de combinatie van weersverwachtingen, informatie van openbaar vervoer, verkeersinformatie en parkeergegevens voor een forens relevante informatie zijn', zegt Tom Verhoeff, een van de Nederlandse teamleden en student Computer Science aan de TU Delft. ‘Hij kan zo niet alleen bepalen of hij met het openbaar vervoer of de auto naar het werk gaat, maar de navigatie in de auto kan hem ook nog naar die ene lege parkeerplek met het laagste tarief leiden. Goed voor de portemonnee, maar ook goed voor het milieu omdat files ontweken worden en er niet lang gezocht hoeft te worden naar een parkeerplek.'

Microsoft organiseert de Imagine Cup om de slimste technologiestudenten uit alle landen bij elkaar te brengen om ze met en van elkaar te laten leren. Daarnaast stelt Microsoft zijn eigen technologieën zoals Windows Azure gratis ter beschikking aan de studenten, in de overtuiging dat deze nieuwe generatie het in zich heeft om vernieuwende en creatieve oplossingen te vinden voor 's werelds grootste problemen. Behalve de verschillende wedstrijdrondes krijgen de studenten ook lezingen en trainingen van grootheden uit het vak. Komend weekeinde vinden de eerste en tweede ronde plaats, dinsdag 12 juli 2011 is de finale.

Profiteren

De Nederlandse equipe is vol vertrouwen over de eigen inzending en kijkt uit naar het avontuur in New York. Tom Verhoeff: ‘Steden kennen steeds meer interactieve faciliteiten zoals billboards, verkeersborden en videocamera's. Maar ook nutsvoorzieningen en bedrijven hebben relevante data, net als burgers die data via social media de cloud insturen. Tot nu toe konden die data nog niet gekoppeld worden, maar met City Cloud in Windows Azure kan iedereen daarvan profiteren en worden steden slimmer.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Thais team verslaat Nederland in Imagine Cup

'Imagine Cup-winnaars zijn techrocksterren'

Erasmus Universiteit naar finale Imagine Cup

Roemenië wint Imagine Cup 2009

Erasmus wint Nederlandse finale Imagine Cup

Studenten lossen wereldproblematiek op

Zes teams naar landelijke finale Imagine Cup

Microsoft komt met website voor ICT-studenten

Student bekijkt wereldprobleem in Imagine Cup

Deelnemers Imagine Cup exposeren icoontaal

Microsoft bedenkt ICT-innovaties met student

Australisch team wint Imagine Cup

Hogeschool Rotterdam wint Imagine Cup 2008

Thailand wint Imagine Cup

Delft strandt in halve finale Imagine Cup

Nederland ronde verder in Imagine Cup

Laatste voorbereidingen voor team Delft

Imagine Cup-teams werken in MIC verder aan product

Team Delft concentreert zich op icoontaal

Team Delft bereidt zich voor op Imagine Cup finale

Team Delft winnaar Imagine Cup 2007

Landelijke finale 'Imagine Cup'

Verrassende inzendingen bij Imagine Cup

Microsoft start met inschrijvingen Imagine Cup

Nederlands Imagine Cup-team maakt feestje van finale

Italianen winnen programmeerwedstrijd Imagine Cup

Nederlandse team vroeg uit Imagine Cup

Crash zorgt voor drukke week bij team Imagine Cup


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-08T08:53:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.