Capgemini toetst analytische kennis via web

Dit artikel delen:
toetsenbord online internet muis

Hoogopgeleide ict'ers die voor Capgemini willen werken, kunnen via een anonieme test nagaan of hun analytische vermogen aan de gestelde eisen voldoen. De toets bestaat uit verkorte versies van opdrachten die onderdeel zijn van de vaste sollicitatieprocedure.

De opdracht is elke keer anders, waardoor sollicitanten de oefenfrequentie naar eigen inzicht kunnen verhogen, stelt de dienstverlener. Capgemini verwacht dat de drempel om te solliciteren kleiner wordt. Ook kunnen belangstellenden op basis van de testresultaten zelf bepalen of het zin heeft om een sollicitatie door te zetten.

Intelligentie-tests of IQ-tests zijn een belangrijk onderdeel van de procedure. Deze tests meten de snelheid en trefzekerheid om complexe informatie te analyseren en te verwerken. Dat vermogen is noodzakelijk om de snelle ontwikkelingen in de ict-sector te kunnen volgen, aldus de dienstverlener.

De selectieprocedure die Capgemini hanteert, kost de sollicitanten en de organisatie de nodige tijd en inspanning. Het diensten- em adviesbedrijf hoopt met het gebruik van dit systeem het slagingspercentage van het echte assessment te kunnen verhogen en daarmee de snelheid en kwaliteit van het totale wervingproces te verbeteren. De test is ontwikkeld door hr-specialist Kenhardt en partner HRorganizer en is te vinden op de website van Capgemini.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-08T14:55:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.