Attachmate ontslaat 800 Novell-medewerkers

Dit artikel delen:
Ontslag

The Attachmate Group, de nieuwe eigenaar van Novell, ontslaat honderden werknemers in Europa. Volgens diverse bronnen worden in ieder geval achthonderd backoffice-medewerkers en country managers ontslagen in Groot-Brittannië en in Dublin, Ierland. Jeff Hawn, ceo van The Attachmate Group, bevestigt dat er ontslagen zijn gevallen.

Onder de ontslagen zouden ook Javier Colado, senior vice predisent global sales en de Europese partnermanager Dan Veitkus zijn, zo meldt The Register. Voor de overname door Attachmate had Novell wereldwijd 4500 werknemers in dienst. Hoeveel ontslagen er in Nederland vallen, is nog onbekend.

Atttachmate, NetIQ, Novell en Suse,

De Amerikaanse leverancier van ict-beheersoftware Attachmate nam softwarehuis Novell in november 2010 over. Het bedrijf betaalde 6,10 dollar per aandeel en waardeerde Novell daarmee op ongeveer 2,2 miljard dollar (zo'n 1,6 miljard euro). Attachmate is van plan om Novell in twee businessunits te splitsen: Novell en Suse. In de eerste unit vallen activiteiten zoals identiteitsbeheer en workload management. Suse is een veelgebruikte distributie van open source-besturingssysteem Linux. De twee businessunits werken naast de twee andere bedrijfsonderdelen Attachmate en NetIQ.

The Attachmate Group zet ongeveer 1 miljard dollar om in Europa. De Duitser Nils Brauckmann, een veteraan met twintig jaar ervaring bij Attachmate en Novell, is de nieuwe leidinggevende van de Suse-businessunit. Ronald de Jong, voorheen directeur van Novell Benelux, is benoemd tot verkoopdirecteur voor de emea-regio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-12T10:12:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.