Ctac snijdt in personeel en externen

CTAC

Ict-dienstverlener Ctac gaat het aantal vaste medewerkers dat niet direct inzetbaar is terugbrengen. Daarnaast snijdt het bedrijf in het aantal externen. Ctac ziet zich genoodzaakt tot deze maatregelen door vraaguitval in de Nederlandse ict-sector. De dienstverlener brengt zo zijn kostenbasis naar beneden. Zolang klanten ict-projecten uitstellen, gaat Ctac zich meer richten op het detacheren van de eigen medewerkers.

De omzet van Ctac valt de eerste helft van 2011 tegen. Daarnaast ziet de dienstverlener niet de verwachte rendementsverbetering. Volgens Ctac stijgt het aantal nieuwe potentiële projecten wel, maar stellen diverse klanten investeringsbeslissingen momenteel uit. Gevolg is dat de financiële resultaten bij Ctac onder druk zijn komen te staan, waardoor kostenbesparingen noodzakelijk zijn. Hierdoor neemt Ctac afscheid van niet-inzetbare directe medewerkers. Ook snijdt de dienstverlener in de indirecte organisatie. Hoeveel mensen ontslagen gaan worden en hoeveel externen Ctac houdt, is nog niet bekend.

Negatief bedrijfsresultaat

Ctac trekt in totaal één miljoen euro uit om de maatregelen door te voeren. De dienstverlener brengt deze kosten ten laste van de resultaten over de eerste helft van 2011. Hierdoor zal het bedrijfsresultaat anderhalf miljoen euro negatief worden.

Henny Hilgerdenaar, ceo van Ctac, spreekt liever niet van een reorganisatie en noemt de maatregelen ‘een optimalisatie van de organisatie'. ‘We nemen stevige maatregelen, waarbij we gedwongen ontslagen niet uitsluiten. Een aantal weten we nu nog niet, het hangt ook af van hoe de markt zich de komende maanden ontwikkelt. Ook zullen we de inhuur van externen tot een minimum beperken. Alleen daar waar we zelf niet de expertise in huis hebben, huren we het in.'

Detacheren eigen personeel

In het tweede kwartaal van 2011 kreeg Ctac te kampen met een lagere bezettingsgraad door vraaguitval in de ict-sector. Hilgerdenaar: ‘De maatregelen die we nu nemen, zullen leiden tot verbetering van de bezettingsgraad en tot een passende verhouding tussen directe en indirecte organisatie. De mate van herstel in de tweede helft van 2011 zal voor een belangrijk deel afhankelijk zijn van de vraag in hoeverre de markt voor ict-diensten aantrekt. Zolang klanten ict-projecten uitstellen, zal meer nadruk liggen op het detacheren van eigen medewerkers. We zijn geen detacheringsclub, maar anders hebben we gewoon geen werk voor deze mensen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat zal een bloederig zooitje worden! ;)

Geen detacheringsclub? Volgens mij heeft ctac in het verleden vrijwel uitsluitend mensen obv uurtje-factuurtje bij klanten gedetacheerd. Beetje vreemd dat men nu het detacheren als redding ziet.

Als het je nu al niet lukt om personeel wat daarvoor is bedoeld in voldoende mate bij klanten in te zetten, dan is het wel een vreemde strategie om in antwoord op dalende omzet / marge nog meer intern personeel extern aan te bieden. Zijn die dan kansrijker op de markt. Al met al is dit bericht m.i. vooral een verkapte 'winst' waarschuwing.

Gezien de val van de waarde per aandeel, is dit of een reactie op het bovenstaande persbericht of ze zijn bij Ctac zo slim dat ze zometeen alle aandelen goedkoop kunnen opkopen en zich terugtrekken van de beurs. Dat laatste is wellicht de beste optie voor Ctac.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-12T10:37:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.