Klinisch informaticus is in trek bij ziekenhuis

Zorg

De post-academische opleiding tot klinisch informaticus, die in 2010 aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is gestart, voorziet in een behoefte. Dat concludeert de universiteit uit het feit dat 20 procent van de algemene ziekenhuizen inmiddels samenwerkt met de opleiding.

De School of Medical Physics and Engineering Eindhoven (SMPE/e) van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) werkt het komende collegejaar samen met achttien Nederlandse ziekenhuizen. Dat is 20 procent van het totaal. Studenten kunnen binnen deze ziekenhuizen aan de slag als klinisch informaticus in opleiding.

Bij de start van de opleiding in 2010 hoopte de TU/e dat minstens 40 procent van de ziekenhuizen binnen vijf jaar deel zou nemen in de opleiding.

Klinisch informaticus

De nieuwe beroepsgroep moet tegemoet komen aan de snel voortschrijdende digitalisering in de zorg. Na het afronden van de tweejarige opleiding moeten de klinisch informatici in staat zijn een brug te bouwen tussen klinische praktijk, de bedrijfskundige processen en de ict. De opleiding staat open voor afgestudeerde (biomedisch) ingenieurs, bedrijfskundigen, technisch geneeskundigen en mensen met een vergelijkbare opleiding.

De tweejarige post-academische opleiding tot klinisch informaticus bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. SMPE/e verzorgt het theoriegedeelte via colleges, workshops, conferenties en seminars. Studenten kunnen de opgedane kennis toepassen in een opleidingsziekenhuis, onder meer door het uitvoeren van case studies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat lijkt wel iets op medical informatics (medische informatiekunde) zoals dat al lange tijd op het AMC/UvA wordt aangeboden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij TU/e

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-15T15:15:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.