Philips snijdt in ICT om miljoenen te besparen

Elektronicaconcern Philips gaat tot eind 2014 ongeveer vijfhonderd miljoen besparen op de bedrijfskosten. Er wordt vooral gesneden in ict-kosten, infrastructuur en ondersteunende functies. Die maatregelen zijn aangekondigd na tegenvallende resultaten over het eerste halfjaar van 2011. De exacte opzet voor de besparingen, waaronder besparingen op ict-kosten en eventuele ontslagen, wordt de komende maanden uitgewerkt. Dat vertelde Philips-directeur Frans van Houten tijdens de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal van 2011.

Het elektronicaconcern kampt met tegenvallers in de verkoop van verlichting en consumentenelektronica. De winst en omzet in de zorgtak stegen wel. Het bedrijf ziet de zorg als belangrijke groeimarkt.

Van Houten kondigt aan dat specifieke groepen de kosten binnen verschillende bedrijfsonderdelen en op functioneel niveau onder de loep nemen. Het bestuderen van de mogelijkheden van besparing op ict-kosten komt vermoedelijk op het bordje van Jeroen Tas, die in april 2011 werd benoemd tot chief information officer (cio) van het concern.

T-Systems

Eind 2009 zette het elektronicaconcern het mes in het aantal ict-leveranciers om kosten te besparen. Het bedrijf wilde toen het aantal ict-partners van achthonderd terugbrengen naar tien. Philips heeft onder andere een groot contract met de Duitse dienstverlener T-Systems voor het beheer van de datacentra en de SAP-applicaties. Het bedrijf zou echter niet tevreden zijn over de dienstverlening.

Wereldwijd werken ongeveer 120.000 mensen bij Philips. Een woordvoerder kan niet zeggen hoeveel van die personeelleden een ict-functie hebben. In 2007 werd Philips uitgeroepen tot ict-werkgever van het jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-18T11:12:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.