NCOI neemt Compu'Train en Twice over

Opleidingsinstituut NCOI neemt Compu'Train en Twice over. Hiermee wordt de opleider in één keer de grootste opleider in ict-vakopleidingen. Compu'Train en Twice blijven als aparte bedrijven opereren. Vooralsnog worden er hierdoor geen mensen ontslagen. Directeur van beide overgenomen bedrijven wordt Marcel van den Berg, die eerst alleen de leiding over Twice had. Compu'Train-directeur Gerco Homburg stopt en gaat iets anders doen.

Voor NCOI is de overname van de twee ict-vakopleiders een aanvulling op de portfolio. NCOI is vooral gericht op erkende, langdurende hbo- en master-opleidingen, terwijl de twee overgenomen organisaties juist vakgerichte, korte trainingen verzorgen. NCOI-directeur Robert van Zanten merkte dat bedrijven steeds vaker vroegen naar vakopleidingen en cursussen. 'Volume is belangrijk in de opleidingenmarkt. Wij zijn een paar jaar geleden begonnen met erkende ict-opleidingen zoals mbo's en hbo's, maar dit groeide zo sterk dat wij hebben besloten tot deze overname om onze klanten een pakket te kunnen bieden voor al hun ict-opleidingen.'

Het is onbekend voor welk bedrag beide bedrijven zijn overgenomen. NCOI verwacht dat door deze overname de totale omzet boven de honderd miljoen euro uitkomt. Daarmee hebben de drie bedrijven gezamenlijk een marktaandeel van 10 procent in de bedrijfsopleidingenmarkt.

Compu'Train richt zich vooral op cursussen waarbij ict'ers uit verschillende bedrijven in een klas zitten. Twice is juist een in-company opleider die opleidingen bij bedrijven zelf geeft.

Compu'Train en Twice

Marcel van den Berg, directeur van Compu'Train en Twice, zegt: 'De bedrijven zullen apart blijven bestaan, omdat de merken zo sterk zijn. Bovendien is er een aanzienlijk verschil in specialisaties. Twice richt zich op opleidingen in development en applicatie-ontwikkeling. Bij Compu'Train ligt de nadruk op migratie, systeembeheer en trainingen met een open rooster, waarop iedereen zich kan inschrijven.'

De overnames zijn op 18 juli 2011 definitief geworden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-19T16:00:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.