IBM gunt toptalenten innovatieve kans

IBM

Ict-leverancier IBM is halverwege zijn jaarlijkse programma Extreme Blue. Hierin krijgen twintig toptalenten met technische en zakelijke achtergronden de kans een aanvullende stage van drie maanden te doorlopen waarin er technische en commerciële oplossingen bij IBM ontwikkeld worden. Na een selectiefase zijn nu de definitieve projecten vastgesteld voor vijf IBM-klanten.

Momenteel worden er innovatieve oplossingen ontwikkeld voor Achmea, Ballast Nedam, het Willem Frederik Hermans Instituut/Huygens ING, LeasePlan en een niet nader te noemen vijfde partij. Opvallend is dat verschillende projecten gekoppeld worden aan social media. Zo wordt er voor het W.F Hermans Instituut een tool ontwikkeld die de boeken van de schrijver via Facebook gaat aanbevelen. Hiervoor wordt op basis van persoonlijke voorkeuren automatisch een boek of essay geselecteerd die daarbij aansluit.

Ballast Nedam, Achmea en LeasePlan

Ook het project dat voor Ballast Nedam wordt uitgevoerd, is gekoppeld aan sociale netwerken. Hierin kunnen mensen een eigen huis indelen en het ontwerp kan dan via social media met de rest van de wereld gedeeld worden. De projecten van Achmea en LeasePlan zijn meer aan internet gekoppeld. Zo wordt er voor Achmea Zorg een applicatie ontwikkeld die mensen helpt bij het kiezen voor gezonde voeding en voor LeasePlan wordt er een integrale mobiliteitsoplossing gebouwd.

De oplossingen zijn momenteel nog in ontwikkeling en moeten in de week van 6 september 2011 af zijn. De studenten presenteren het dan aan de klanten die vervolgens beslissen of de oplossingen ook daadwerkelijk geïmplementeerd gaan worden.

IBM Extreme Blue

Het Extreme Blue-programma van IBM is een jaarlijks terugkerend programma waarin de toptalenten van universiteiten en hogescholen in teams van vier personen een oplossing voor een IBM-klant mogen ontwikkelen. De teams bestaan uit twee technici, één iemand van de businesskant en iemand die op het snijvlak van techniek en de business opereert. De studenten leren van elkaars werk en moeten gezamenlijk tot een werkende, commercieel haalbare oplossing komen. Extreme Blue is een wereldwijd programma. In Nederland wordt het voor de achtste keer georganiseerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-04T12:23:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.