Myler geeft klant verlengstuk eigen intranet

toetsenbord online internet muis

Ict-bemiddelaar Myler gaat zijn klanten een gepersonliseerde bedrijfsomgeving via de website bieden om ingeschreven zzp'ers te bedienen. Deze 'branded' omgeving dient als verlengstuk van het eigen intranet. De tussenpersoon ziet steeds meer werk verschuiven naar communitie's en wil met deze stap zowel klant als zelfstandige bedienen.

‘Bedrijven werken steeds meer aan een flexmarkt en ze nemen steeds meer flexwerkers in dienst', zegt Myler-directeur Toon van Bodegom. ‘Nu nog is 80 procent van het personeel vast en 20 procent flexibel, maar die verhouding verandert naar 60 om 40 procent. Het werk verplaatst daarbij steeds meer naar communities, zoals die van Myler. Bij ons krijgen bedrijven een branded omgeving, als een soort verlengde van hun intranet. Dit is nu in proef voor één klant, maar wordt vanaf september 2011 voor al onze klanten uitgerold.'

Voordelen

Van Bodegom meent dat de eigen bedrijfsomgeving binnen het Myler-domein zowel voor klant als zzp'er voordelen biedt. ‘Voor bedrijven blijven de arbeidskosten flexibel en wordt er specialistische kennis ingehuurd op het moment dat het nodig is. Voor zzp'ers betekent dit concept vrijheid, zelfontplooiing, variatie in opdrachten en financiële voordelen.'

Bedrijven moeten zich volgens de Myler continu aanpassen aan veranderende marktomstandigheden, waardoor de behoefte aan bepaalde expertise steeds wisselt. Ook verandert het arbeidsethos; werknemers willen zich niet meer voor langere tijd binden aan een werkgever en zullen vaker van baan wisselen of zzp'er worden. Dat is volgens Van Bodegom dan ook de reden dat we steeds meer te maken krijgen met een flexmarkt.

Geen doorleenconstructies

Dat werk naar de communities verplaatst heeft volgens Van Bodegom vooral voordelen. ‘Communities zijn veel transparanter dan traditionele opdrachtbemiddelaars, onder andere over de verdiensten. Daarnaast krijg je lage bemiddelingskosten door uitsluiting van doorleenconstructies. Bij Myler hebben zowel opdrachtgever als freelancer alle vrijheid en worden er geen boetes berekend bij een overstap. Online netwerken zorgen voor opdrachten en bieden makkelijker vervangers voor aangeboden opdrachten.'

De branded omgeving van Myler is momenteel nog in ontwikkeling en moet in september 2011 voor alle klanten beschikbaar komen. De interface is helemaal aan te passen aan de huisstijl van het bedrijf en het is te vergelijken met intranet qua uitstraling. De omgeving is gebaseerd op open source en is door eigen php-developers ontwikkeld.

Profit2gether

Eerder werd al bekend dat Myler in september 2011 ook met een online administratie voor zzp'ers komt. De tool is vooral bedoeld voor het boeken van de uren en het bekijken van facturen. Met de tool Profit2gether wordt het voor Myler mogelijk om het facturatieproces te verbeteren en stroomlijnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-15T08:03:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.