TellUs zoekt dertig .NET-developers

Bouwer van vergelijkingswebsites TellUs zoekt dertig .Net-ontwikkelaars ter ondersteuning van de wereldwijde groei. Het bedrijf gaat zich vooral richten op de ontwikkeling van klantenportals en geografische software om zodoende beter klanten met consumenten te kunnen matchen. Via vergelijking stelt TellUs als tussenpersoon offertes op voor consumenten.

Momenteel is TellUs bezig zijn huidige ontwikkelteam intern te verhuizen om ruimte te creëren voor de dertig nieuwe medewerkers. ‘We willen dat de eerste developers zo snel mogelijk starten', zegt teamleider Development Marco Stolk. ‘In Europa zijn we al groot, maar we willen meedraaien op wereldwijd niveau. Dan heb je goede, nieuwe mensen nodig om te gaan ontwikkelen. Er is genoeg werk, maar de komende tijd richten we ons vooral op de klantenportals en het geodata-stuk.'

Hoofdkantoor Rotterdam

De aan te nemen ontwikkelaars gaan ook tools ontwikkelen om consumenten beter met TellUs-klanten te matchen. Daarnaast moet de huidige software uitgebreid gaan worden. De dertig kandidaten moeten in ieder geval binnen twee jaar begonnen zijn. Dit betekent een personeelsuitbreiding van honderd naar honderddertig personen. TellUs heeft in zeven landen kantoren, het hoofdkantoor staat in Rotterdam. Dit is ook de locatie waar de dertig nieuwe ontwikkelaars komen te werken.

‘Het is lastig om goede mensen te vinden', meent Stolk. De ideale mensen moeten uiteraard met .Net overweg kunnen, maar de selectie vindt vooral plaats op persoonlijke kenmerken. Stolk: ‘We zoeken vooral jonge mensen die enthousiast zijn. Eigenlijk moeten ze vanuit hun hobby al hierin zitten. Qua .Net-kennis komen we een heel eind, maar vaak missen we toch nog de ‘drive' bij kandidaten. We zoeken zowel juniors en mediors als seniors.'

Xbox en Wii

Volgens Stolk is het voor het personeel flink buffelen, maar biedt TellUs ook ruimte voor ontspanning. ‘Om te relaxen hebben wij voor onze ontwikkelaars een Xbox en een Wii neergezet, maar ook kunnen ze gamen op de pc. Daarnaast hebben we een tv- en lounge-hoek ingericht. Leuke secundaire arbeidsvoorwaarden, maar er moet dan ook wel hard gewerkt worden.'

TellUs

Momenteel werken er ongeveer honderd mensen bij TellUs, verdeeld over zeven kantoren wereldwijd. In het hoofdkantoor in Rotterdam werken circa tachtig mensen. Het bedrijf heeft zo'n duizend sites draaien in zestig landen. In Nederland draaien rond de vijfhonderd sites en heeft TellUs ongeveer tienduizend domeinnamen geregistreerd. Een bekende site in Nederland is zonnepanelen-vergelijken.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mijn eerste indruk naar aanleiding van dit artikel is dat ze vooral op zoek zijn naar goedkope (jonge, enthousiaste) mensen die goed zijn en hard moeten werken, maar daar geen passende beloning voor over hebben (Qua .Net-kennis komen we een heel eind, maar vaak missen we toch nog de ‘drive' bij kandidaten).

Wat is dat toch met die bedrijven,
Willen ze profesioneel overkomen, maken ze er een kleuterklas van en stellen als enige eis .Net geneuzel.
Vind je het dan gek dat niemand geintereseerd is.

Waneer krijgen we hier nu eens iets te lezen over echte inovatieve bedrijven, of zijn die er niet meer ?

'We zoeken vooral jonge mensen die enthousiast zijn. Eigenlijk moeten ze vanuit hun hobby al hierin zitten...'

Dat van die hobby vind ik wel apart, maar het zal wel de bedoeling zijn dat je na werktijd vrolijk thuis doorgaat (het is immers je 'hobby').

goedkope personeels advertentie.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-12T10:48:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.