Club beëdigde informatici zoekt nieuwe leden

Justitia

NVBI richt zich op ict, bedrijfskunde en recht

De Nederlandse Vereniging van Beëdigde Informaticadeskundigen, NVBI, zoekt nieuwe leden. De beroepsvereniging van specialisten op het snijvlak van ict, bedrijfskunde en recht hoopt via een voorlichtingsavond nieuwe deelnemers te werven. De bijeenkomst vindt plaats op 20 september 2011. Het doel is om op termijn te groeien van de huidige twintig naar ongeveer vijftig leden. 'Wij kiezen er bewust voor om niet te groeien naar honderden leden', vertelt NVBI-secretaris Nico Keijser.

De vereniging bestaat uit onafhankelijke, beëdigde deskundigen met kennis van onder andere  aanbestedingen, pakket- en leverancierselectie en contractbeheer. De vereniging die sinds 1978 bestaat, zag de afgelopen jaren het aantal leden dalen en wilt nu uitbreiden.

Na een bijeenkomst in maart van 2011 werden aspirantleden geworven en het bestuur hoopt dat te herhalen met een nieuwe bijeenkomst. Na de voorlichting over het lidmaatschap volgt een studiebijeenkomst over digitaliseringsprojecten bij de overheid.

Om lid te worden moet een periode van aspirant-lidmaatschap worden afgelegd waarin een vakbekwaamheidtoets wordt afgelegd. Die toetst bestaat uit het mondeling verdedigen van een eigen rapport voor een toetsingscommissie en examenkamer. Nadat die test succesvol is afgerond wordt een lid beëdigd.

Gedragscode

De kennis van de vereniging wordt bijvoorbeeld ingezet bij rechtzaken. Daarbij vragen rechtbanken NVBI-leden om advies. Ook kunnen de leden individueel worden ingehuurd voor advisering. Daarbij dienen ze zich wel aan de gedragscode te houden. In die regels staan zaken als onafhankelijkheid, deskundigheid en integriteit centraal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-15T15:25:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.