Unit4 helpt Saxion Hogeschool bij HBO-studie

Bedrijfssoftwareleverancier Unit4 helpt de Saxion Hogeschool uit Enschede bij de opzet van een nieuwe studieroute van de hbo-opleiding Verpleegkunde (HBO-V). Het gaat om de studieroute Gezondheid en technologie. Die opleiding is gericht op het gebruik van ict in de gezondheidszorg. De zorgtak van Unit4 in Hengelo maakt deel uit van een stuurgroep die helpt bij de opzet van de vierjarige opleiding. Daarnaast biedt de bedrijfssoftwareleverancier gastcolleges en stageplaatsen.

De nieuwe HBO-V studieroute leidt op tot Bachelor of Nursing en kent de specialisatie Toegepaste Technologie. De studieroute Gezondheid en technologie leidt verpleegkundigen op die zorg verbeteren en efficiënter maken door de inzet van ict. Een afgestudeerde moet beschikken over de competenties om technologische middelen toe te passen in de zorg en om patiënten, mantelzorgers en andere zorgverleners te instrueren en te coachen bij de toepassing van automatisering en nieuwe technologieën.

Extra professionals

Directeur gezondheidszorg bij Unit4, Jan Pol: 'Deze studenten zijn de werknemers van de toekomst en wij zijn blij dat we onze bijdrage kunnen leveren aan de nieuwe studieroute. Wij weten hoe belangrijk de combinatie van kennis van zorg en technologie is. Gelukkig krijgt Nederland er met deze studieroute weer een aantal professionals op dit gebied bij.'

Unit4 levert naar eigen zeggen software aan ongeveer 180 zorginstellingen in Nederland. Saxion Hogeschool heeft vestigingen in Enschede, Deventer en Apeldoorn. De hogeschool telt ongeveer 23.000 studenten. De hogeschool komt voort uit een fusie van de Hogeschool Enschede en de Rijkshogeschool IJsselland in 1998.

Afas, Info Support en SAP

Opleidingen en bedrijven werken steeds vaker samen. Zo heeft de Hogeschool Utrecht een samenwerkingsverband met softwareleverancier Afas Erp Software uit Leusden. Het bedrijf en de hogeschool hebben samen de minor Business Solutions ontwikkeld. Het gaat om een cursus van twintig weken waarbij hbo-studenten leren hoe erp-software in de dagelijkse praktijk word gebruikt.

Ict-dienstverlener Info Support geeft hbo-informaticastudenten de mogelijkheid een minor over softwareontwikkeling te volgen, die geaccrediteerd is door de Hoge Technische School Utrecht, en bedrijfssoftwareleverancier SAP levert lesstof aan de Universiteit van Tilburg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-22T15:24:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.