Capgemini laat expat eigen huisvesting kiezen

Ict-dienstverlener Capgemini laat sinds kort hun expats eigen woonruimte in Nederland uitzoeken. De kosten voor de huisvesting blijven door het bedrijf vergoed worden. Capgemini merkte dat expats individuele woonwensen hebben die vaak bepaald worden door de duur van het verblijf in Nederland.

Een expat is iemand die tijdelijk in een land verblijft met een andere cultuur dan die waarmee hij is opgegroeid. Capgemini heeft vooral expats uit India in Nederland werken. Gemiddeld zijn dit er honderd die tussen de één maand en twee jaar in ons land verblijven. ‘Van tijd tot tijd worden alle interne procedures van Capgemini bekeken en veranderd als daar aanleiding toe is', zegt woordvoerder Madelon Kaspers. ‘Zo is dat ook het geval voor de regeling rondom expats. Bij Capgemini krijgen expats een vergoeding waarvan zij zelf hun huisvesting zullen moeten bekostigen.'

Vrijheid in keuze

In het verleden bepaalde Capgemini waar een expat tijdelijk te wonen kwam, maar dat is nu dus aangepast. Kaspers: ‘In de praktijk zien we dat de afwegingen bij de keuze van huisvesting bij een expat vaak individueel bepaald wordt en ook sterk afhankelijk is van de duur van het verblijf in Nederland. Dit is een van de redenen waarom Capgemini ervoor gekozen heeft de expat de vrijheid in keuze van huisvesting te geven. De kosten blijven net als in het verleden door ons vergoed worden.'

Expats zijn dus vrij in de keuze van hun woonruimte. Zij worden daarin begeleid door Capgemini zelf en een ingehuurd sociaalbureau dat hen helpt wegwijs te worden in Nederland. Doordat de dienstverlener vooral met Indiërs te maken heeft, brengt het bedrijf de mensen ook met elkaar in contact. Capgemini werkt vooral met Indiërs vanwege de specifieke expertise die bijvoorbeeld nodig is voor de klant of voor training en inwerken.

De Capgemini Group heeft ongeveer 38.000 mensen werkzaam in India op een totaal van 115.000 medewerkers wereldwijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-30T10:46:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.