Weer een topman weg bij Bea Systems

Het wil maar niet rustig worden bij Bea Systems, leverancier van Java applicatiesoftware. Charlie Ill, nog geen twee jaar geleden overgekomen van de IBM softwaregroep, stapt op als vice-president voor wereldwijde verkopen van Bea.

Ill is de zoveelste uit een lange lijst van topmanagers die het dit jaar bij Bea voor gezien hebben gehouden. Tom Ashburn (voormalig HP), zelf ook net twee jaar in dienst, neemt de verkooptaken van Ill over. Eerder deze week bevestigde Bea de benoeming van Marge Breya (ex-Sun) tot cmo (chief marketing officer). Zij is de opvolger van Tod Nielson, die de afgelopen zomer de pijp aan Maarten gaf.
Achtergrond van de stoelendans in de top van Bea Systems zijn de voortdurend dalende inkomsten uit licenties van de Weblogic applicatieserver en het ontwikkelplatform Weblogic Workshop. Concurrenten IBM (nummer 1) en Oracle (nummer 3) leveren hun middleware mee met de applicaties die ze verkopen; Bea Systems (nummer 2) moet het daarentegen alleen van de middleware hebben.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-02T14:07:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.