Studentes Universiteit Twente krijgen award

Prijs voor enthousiasmeren meisjes voor technische studie

Laura van Silfhout en Inge de Jong van de Universiteit Twente (UT) hebben op dinsdag 27 september 2011 de award Beste studenteninitiatief 'Meer meisjes en vrouwen in bèta/techniek 2011' ontvangen tijdens een conferentie van het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek VHTO. De studentes Technische Bedrijfskunde en Biomedische Technologie willen meisjes enthousiast maken voor een technische studie op de UT door middel van het organiseren van de High Tech High Tea. Zij ontvingen hun prijs uit handen van Carlien Scheele, directeur Emancipatie bij ministerie van OCW.

Studentes uit Twente bieden tijdens de High Tech High Tea meisjes uit 4, 5 en 6 vwo de mogelijkheid om te praten met technische studentes. Er staan speeddatesessies gepland waar in korte tijd met studentes gesproken kan worden. Op deze manier hopen ze de meisjes uitgebreid inzicht te geven in een technische toekomst. Het doel van de High Tech High Tea is dan ook om meer meisjes te interesseren voor een bèta/technische studie. De volgende High Tech High Tea staat gepland op 6 oktober 2011.

Overige winnaars

Het aantal vrouwelijke leerlingen dat kiest voor een natuurprofiel op havo en vwo neemt de laatste jaren enorm toe. Ook de instroom van deze meisjes in bèta- en technische studies op hogescholen en universiteiten groeit, maar houdt geen gelijke tred met het vergrote potentieel. Mede door de inzet van vrouwelijke studenten en professionals lijkt hierin verandering te komen. Daarom reikte Carlien Scheele namens VHTO ook de Spiegelbeeld Awards 2011 uit aan studentes voor hun grote inzet als rolmodel voor meisjes op middelbare scholen. Lauke Ringens (Moleculaire Levenswetenschappen) van de Radboud Universiteit in Nijmegen ontving een award voor Beste rolmodel van het jaar 2011. Studente Technische Innovatiewetenschappen Tessie Hartjes van de TU Eindhoven sleepte een award voor Beste nieuwkomer 2011 in de wacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-28T11:40:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.